مسترکار - دنیای خودرو

بازار روغن در گیرو دار تصمیمات

بازار روغن در گیرو دار تصمیمات مستر کار: اینروزها بازار روغن با برخی مشکلات دست وپنجه نرم می کند. گزارش ها و اظهارات مسئولان و فعالان بازار نشان میدهد که ریشه این وضعیت، نه در کمبود مواد اولیه بلکه در سیاستهای متناقض ارزی، نبود شفافیت در اختصاص ارز، تأخیر در اعلام قیمت های مصوب و همین طور انحصارطلبی برخی شرکت های تولیدکننده و واردکننده است؛ اما حال چشم امید بازار به وعده مسئولان برای برخورد با متخلفان و بازگشت ثبات به زنجیره تامین دوخته شده است.



به گزارش مستر کار به نقل از ایسنا، در روزهایی که افکار عمومی با خبرهای نوسانات قیمت و کمبود روغن خوراکی روبه رو است، گزارش های میدانی صدا و سیما حاکی از آنست که برخی عمده فروشان تنها در ازای خرید نقدی و چکی بصورت همزمان، حاضر به تحویل روغن هستند. این در حالیست که برخی شرکتها از ارائه فاکتور خودداری می کنند یا با دریافت مبالغ اضافه واریزی به حساب های غیررسمی، شفافیت در معاملات را زیر سؤال برده اند.

یکی از عمده فروشان در این خصوص می گوید: برای یک محموله روغن، فاکتور رسمی به مبلغ ۶۱۰ میلیون تومان صادر شده، در صورتیکه تنها ۳۲۰ میلیون تومان به حساب رسمی شرکت و باقی مبلغ باید به حسابی دیگر واریز شود؛ یعنی نیمی از معامله بصورت غیرشفاف به انجام می رسد.

تایید مشکلات از طرف اتحادیه بنکداران

نگری - رییس اتحادیه بنکداران - نیز با تایید این وضعیت، علت اصلی تلاطم بازار را در پایین آوردن تولید و عرضه از طرف شرکتها دانسته و اعلام نموده برخی شرکتها فقط به خانوارها فروش دارند و تولیداتشان را به عمده فروشان و بنکداران ارائه نمی دهند.

واکنش وزارت جهاد کشاورزی: عرضه ادامه دارد

هرام آذین - معاون توسعه تجاری وزارت جهاد کشاورزی، - با اشاره به همزمانی تعطیلات نوروز و ماه رمضان، افزایش تقاضا را طبیعی دانسته و اطمینان داده که مواد اولیه بصورت مستمر تامین می شود. او وعده داده که مشکل عرضه در ایام آینده حل خواهد شد و با شرکت های متخلف نیز برخورد جدی خواهد شد.

آذین همین طور از مردم و فعالان بازار خواست تا تخلفات را بوسیله شماره های ۱۲۴ یا ۱۳۵ گزارش کنند.

دلیل کمبود و گرانی به نقل از اتحادیه بنکداران مواد غذایی

سین فرهادی - عضو هیات مدیره و سخنگوی اتحادیه بنکداران مواد غذایی - در گفت و گو با ایسنا، تاکید کرده است که خیلی از کارخانجات هنوز فعالیت خودرا پس از نوروز شروع نکرده اند. وی دلیل کاهش عرضه را نبود قیمت گذاری مصوب و سردرگمی تولیدکنندگان و واردکنندگان دانسته است.

او با اشاره به تغییر سیاست ارزی دولت، از نیمایی به توافقی، اظهار داشت: تولیدکنندگانی که با ارز نیمایی وارد کرده بودند، بعد از تغییر ناگهانی سیاست ارزی از توزیع کالا خودداری کردند. این مساله در عمل به احتکار قانونی کالاها در انبارها انجامید.

توزیع قطره چکانی، انحصار و فشار بر مصرف کننده

رهادی همین طور از توزیع قطره چکانی کالا توسط تولیدکنندگان و اختصاص سهم بالای آن به فروشگاه های زنجیره ای انتقاد نمود. این امر باعث شده تا خرده فروشان با قیمت بالاتری کالا را تهیه کرده و با سود حداقلی، کالا را به مصرف کننده عرضه کنند؛ نتیجه، گرانی بی ضابطه در سطح مصرف کننده است.

به گفته وی، تولیدکنندگان تنها ۳ درصد از قیمت مصرف کننده را به عنوان تخفیف به عمده فروشان می دهند، در صورتیکه خرده فروشان برای بقا به حداقل ۱۰ تا ۱۲ درصد سود نیاز دارند؛ همین مسأله منجر به فروش بالاتر از قیمت درج شده در سطح خرده فروشی شده است.

هشدار درباره ی تکرار تجربه بازار برنج

رهادی در آخر هشدار داد که ادامه این وضعیت می تواند به ایجاد انحصار مشابه بازار برنج منجر شود؛ جایی که تنها برخی شرکتها امکان واردات و توزیع پیدا کردند و همین مسأله به گرانی و فشار بر مصرف کننده دامن زد.

بازار روغن در وضعیت مبهم قرار دارد. سیاستهای متغیر ارزی، نبود شفافیت در نظام توزیع، انحصار در واردات و ضعف نظارت، مجموعه ای از عواملی هستند که وضعیت فعلی را رقم زده اند. حال چشم امید بازار به وعده مسئولان برای برخورد با متخلفان و بازگشت ثبات به زنجیره تامین دوخته شده است.





1404/01/30
09:47:29
25
5.0 از 5
تگهای خبر: تور , تولید , كالا
از این مطلب مسترکار خوشتون اومد؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان مسترکار در مورد این مطلب
نظرتون درباره ی این مطلب مسترکار چیه؟
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۲
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

mastercar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مستر كار محفوظ است

مستر كار

فروش خودرو و اخبار خودرو

مسترکار، یه پلت فرم هوشمند برای عاشقان خودرو و ماشین بازا