مسترکار - دنیای خودرو

شروط واردات و فروش اسكناس ارز برای صرافی ها

شروط واردات و فروش اسكناس ارز برای صرافی ها مستر كار: بعد از این كه بانك مركزی در ایام گذشته دستورالعمل خرید و فروش اسكناس ارز را به صرافی ها ابلاغ نمود، صرافی ها اكنون می توانند تحت شرایط تعیین شده اسكناس به كشور وارد كرده و برای تامین نیازهای موجود، آن را در بازار به فروش برسانند.



به گزارش مستر كار به نقل از ایسنا، پس از آن كه با اجرایی شدن سیاست ارزی دولت در فروردین ماه امسال، صرافی ها از انجام معاملات در بازار آزاد منع شدند و خرید و فروش اسكناس از جانب آنها قاچاق محسوب شد، در بسته جدید ارزی كه از نیمه مردادماه به مرحله اجرا درآمد، فضای بازتری برای فعالیت آنها فراهم شد؛ به صورتی كه برای خرید ارز از فروشندگان در بازار هیچ منعی برای آن ها وجود نداشته و از جانب دیگر فروش ارز در قالب ۲۳ مورد خدماتی همچون مسافرتی، درمانی و دانشجویی به آن ها محول شد. با این وجود صرافی ها عموما با مشكل تامین ارز برای فروش در بازار آزاد مواجه بودند، چون كه در صورتی می توانستند ارزهای خدماتی را به فروش برسانند كه معادل آن را خریداری نموده و منبع مشخصی داشته باشند. با عنایت به این كه در مدت اخیر، تعداد فروشندگان ارز در بازار آزاد چندان قابل توجه نبود، كمبود منابع برای صرافی ها محسوس بود. این در شرایطی است كه در بسته جدید ارزی و در سیاست های آن مصوب شده بود كه صرافی ها می توانند ارز وارد كنند؛ از این رو به تازگی بانك مركزی برای تامین ارز و باز كردن راه های واردات آن دستورالعمل خرید و فروش اسكناس توسط صرافی های مجاز را به آن ها ابلاغ نمود.

بر این اساس برای ساماندهی و مدیریت بازار ارز، ورود آن به صورت اسكناس توسط صرافی های مجاز از محل منابع ارزی خریداری شده و همینطور درآمدهای ارزی صادراتی خریداری شده در سامانه نظام یكپارچه معاملات ارزی (نیما) مجاز اعلام شد؛ به صورتی كه صرافی ها می توانند نسبت به ورود ارز به صورت اسكناس از محل این منابع اقدام نموده و آن را در چارچوب دستورالعمل ابلاغ گردیده و بخصوص مقررات ناظر بر عملیات ارزی صرافی ها، به نرخ بازار در صرافی خود بفروشند.

این كه صرافی ها برپایه كدام ضوابط و چارچوب می توانند ارز وارد كرده و به فروش برسانند، در قالب چهار بند كلی در دستورالعملی مشخص شده است. بر این اساس اگر صرافی بخواهد اسكناس را از محل درآمدهای ارزی صادراتی خریداری شده در سامانه (نیما) وارد كند، باید ابتدا درخواست خویش را به صورت كتبی به بانك مركزی اعلام و مجوز لازم را دریافت كند. آنگاه اسكناس وارد شده به حسابی كه توسط بانك مركزی اعلام می شود، واریز و مصارف آن هم باید با هماهنگی این بانك صورت گیرد.

همچنین صرافی های مجاز در كنار ارزهای صادراتی می توانند ارز را از محل منابع ارزی كه در بازار خریداری شده و در سامانه نظارت ارز (سنا) ثبت می كنند، به صورت اسكناس وارد كرده و به فروش برسانند. این نحوه ورود البته با نكاتی همراه است؛ اول این كه صرافی های مجاز باید نوع، مبلغ، حجم، محل ورود و نرخ منابع ارزی را پیش از تامین به بانك مركزی اعلام كنند و دیگر این كه این منابع ارزی شامل حواله های ارزی خریداری شده در سامانه نیما توسط صرافی نیست.

اما ارزی كه صرافی ها به صورت اسكناس وارد می كنند، به دو حساب قابل واریز است؛ اول حساب ارزی صرافی مجاز نزد یكی از بانك های عامل داخلی و همینطور حساب های معرفی شده از جانب بانك مركزی. همینطور صرافی مجاز می تواند بعد از ورود ارز به صورت اسكناس، آن را به نرخ بازار با حاشیه سود متعارف به متقاضیان بفروشد.

این در حالی است كه به منظور افزایش ورود ارز به كشور، اخیرا نحوه ورود ارز توسط صادركنندگان هم تا حدی تسهیل شده است تا این گروه بعنوان بخش مهمی از تامین ارز كشور بتواند منابع خویش را وارد كرده و پاسخگوی نیاز ارزی واركنندگان و مصرف كنندگان واقعی ارز باشد. موضع اخیر بانك مركزی از این حكایت دارد كه قرار بر حراج ارز در بازار و پاسخگویی به نیازهای كاذب نیست، بلكه این كار فقط برای تامین كالاهای اساسی و نیازهای وارداتی است.




1397/06/20
16:04:04
4536
5.0 از 5
تگهای خبر: خدمات , صادرات , كالا , مجاز
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۱
mastercar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مستر كار محفوظ است

مستر كار

فروش خودرو و اخبار خودرو