رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران:
سیل نقدینگی از سیل خوزستان هم بدتر است
مستر كار: رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران با اشاره به اینكه چند سال است سیل نقدینگی موجب تخریب اقتصاد شده و هیچ تدبیری برای مقابله با آن اتخاذ نشده، اظهار داشت: در نظر گرفتن معافیت مالیاتی برای تولیدكنندگانی كه سرمایه خودرا می افزایند و حائز شرایط بند «ز» تبصره 10 قانون بودجه سال 97 هستند، می تواند به تولیدكنندگان كمك نماید اما رفع موانع بانكی موضوعی است كه قوانین بانك ها اجازه آنرا نمی دهد.
روز گذشته در جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی كه به ریاست رئیس جمهور و با حضور رؤسای قوه مقننه و قضائیه و دیگر اعضا برگزار شد، بررسی طرح «تسهیل و رفع موانع تولید» در جهت رونق تولید و توانمندسازی بنگاه های تولیدی تصویب رسید.
به سبب این تصمیم، شركت های حائز شرایط بند «ز» تبصره ۱۰ قانون بودجه سال ۹۷، می توانند تا آخر سال ۹۸ با تجدید ارزیابی دارایی خود، سرمایه خودرا بالا برند و از معافیت مالیاتی مربوطه برخوردار شوند.
همین طور به ستاد تسهیل و رفع موانع تولید اجازه داده شد كه به منظور جلوگیری از تعطیلی بنگاه های تولیدی كه طرح احیای تولید و ساماندهی ملی آنها به تأیید ستاد رسیده است، در مورد استمهال و تقسیط بعضی از بدهی های آنها تصمیم گیری كند.
در این رابطه، عبدالوهاب سهل آبادی - رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران - در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینكه ستادهای تسهیل و رفع موانع تولید تابحال نتوانستند آن طور كه مورد انتظار فعالان اقتصادی بوده عمل كنند، اظهار داشت: ستاد تسهیل و رفع موانع تولید بیشتر به دنبال پرداخت تسهیلات بانكی به واحدهای تولیدی است، اما با عنایت به وجود دیون معوقه، این واحدها برای دریافت تسهیلات ترغیب نمی شوند.
وی ادامه داد: اما سوژه خوبی كه در طرح جدید در نظر گرفته شده، دریافت نكردن مالیات از تولیدكنندگانی است كه سرمایه خودرا می افزایند و حائز شرایط بند «ز» تبصره ۱۰ قانون بودجه سال ۹۷ هستند. این مسئله می تواند به تولیدكنندگان كمك نماید.
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران در ادامه با اشاره به اینكه در شرایط خاصی كه امروزه بر كشور حاكم است، طرح های جاری می تواند به صورت مسكن عمل كند، اشاره كرد: نوسانات نرخ ارز و قیمت مواد اولیه تولید موجب بلاتكلیفی تولیدكنندگان شده است.
موانع بانكی در ستاد تسهیل و رفع موانع تولید حل نشده
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران همین طور با اشاره به اینكه یكی از مهم ترین مشكلات واحدهای تولیدی هم اكنون موانع بانكی است، اظهار داشت: ستاد تسهیل و رفع موانع تولید تصمیماتی را در این زمینه اتخاذ می كند، اما بانك ها نمی توانند این تصمیمات را اجرا كنند، چونكه قوانین به آنها اجازه نمی دهد.
وی ادامه داد: هم اكنون تولیدكنندگان با معوقات قبلی خود درگیر هستند و اگر بانك ها بخواهند تسهیلات جدیدی به آنها پرداخت كنند و مجدداً بدهی های جدید و قبلی آنها را مورد استمهال و تقسیط قرار دهند، پرداخت آنها از توان تولیدكنندگان خارج است.
نقدینگی و دلالان، عامل مشكلات اقتصادی
سهل آبادی با اشاره به اینكه سیل نقدینگی از سیل خوزستان هم بدتر است، اظهار نمود: چونكه برای مقابله با سیل خوزستان تمهیداتی در نظر گرفته شده اما چند سال است كه سیل نقدینگی موجب تخریب اقتصاد شده و هیچ تدبیری برای مقابله با آن نیز اتخاذ نشده است.
وی ادامه داد: از طرفی تحریم ها و مشكلات اقتصادی كه به دنبال آن به وجود آمده موجب افزایش نرخ ارز شد، اما علت خیلی از مشكلات فعلی نیز دلالان و نقدینگی موجود در كشور است.
منبع: مستر كار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب