رئیس ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز خبر داد:
مسدود شدن حدود ۶ میلیون حساب بانكی غیرمجاز، برخورد با بانكهای متخلف
به گزارش مستر كار رئیس ستاد مركزی مبارزه با قاچاق كالا و ارز اعلام نمود كه از سال قبل تابحال حدود شش میلیون حساب بانكی كه به صورت غیرمجاز و غیرقانونی افتتاح شده بودند و در جهت پولشویی قاچاق كالا و ارز، قاچاق مواد مخدر و… فعالیت می كردند، شناسایی و مسدود شده است و تعداد اندك باقی مانده این حساب ها هم تا آخر امسال مسدود خواهد شد.
به گزارش مستر كار به نقل از ایسنا، علی مویدی در نشست خبری بامداد امروز اعلام نمود كه بیشتر از شش میلیون شماره حساب بانكی اتباع خارجی و شماره حساب های غیرمجاز در كشور وجود داشت كه از حدود ۵۰ سال قبل تابحال به صورت غیرقانونی افتتاح شده بودند و بعضاً دارای هویت و شناسنامه مشخصی هم نبودند كه در این راستا از آغاز سال ۱۳۹۲ تابحال این شش میلیون حساب بانكی مورد شناسایی قرار گرفت و اوج برخورد و مسدود سازی این حساب ها پارسال و امسال صورت گرفت چون كه در صورت شفاف سازی جلوی پولشویی و خیلی از تخلفات گرفته می شود.
وی اضافه كرد: با همكاری بانك مركزی موفق شدیم تا بیشتر از دو میلیون از این حساب های بانكی كه مربوط به افراد حقیقی بوده و مظنون به این تخلفات بودند را شناسایی و مسدود نماییم و بیشتر از سه میلیون حساب بانكی دیگر هم كه مربوط به افراد و مؤسسات و دستگاه های حقوقی هستند را هم شناسایی كرده ایم و تابحال بالغ بر دو میلیون شماره حساب بانكی را در این زمینه مسدود كرده ایم و حدود ۷۰۰ هزار شماره حساب دیگر هم در حال پایش و انسداد است.
رئیس ستاد مركزی مبارزه با قاچاق كالا و ارز افزود: در این میان حدود ۵۸۲ هزار شماره حساب بانكی مربوط به اتباع خارجی شناسایی و مسدود شده است و كمتر از ۱۰ هزار حساب بانكی باقی مانده كه بزودی مسدود می شود.
مویدی در پاسخ به سوال ایسنا در خصوص اینكه آیا در سیستم بانكی تخلفاتی در جهت افتتاح این حساب ها وجود داشته و آنها را چگونه پیگیری می كنید و این حساب های غیرمجاز تا چه زمانی به صورت كامل مسدود خواهد شد؟ اظهار داشت: اساسا تخلفاتی از این دست از جانب برخی بانك ها و كارمندان آنها صورت گرفته چون كه اگر آنها بر مبنای ضوابط و مقررات و با دقت كافی برای افتتاح حساب اقدام می كردند، اساسا این اتفاقات نمی افتاد. در این زمینه بازداشتی های گوناگونی داشتیم و حتما در جهت نظم بخشی و شفاف سازی سهم هر بانك در این زمینه احصا شده و با كسانی كه در این زمینه شریك جرم بوده اند، اساسا برخورد می شود.
وی اظهار داشت: حدود ۸۸ هزار حساب بانكی مظنون به این تخلفات باقی مانده كه بر مبنای قوانین بالادستی مانند قانون بودجه، تكلیف آنها تا آخر امسال مشخص خواهد شد.
خروج كالاهای اساسی تقریباً متوقف شده است
رئیس ستاد مركزی مبارزه با قاچاق كالا و ارز با اشاره به اینكه برپایه گزارش صندوق بین المللی پول، ۱۵۸ كشور دنیا درگیر پدیده قاچاق هستند، اظهار نمود: به دنبال خروج آمریكا از برجام و به وجود آمدن شرایط خاص شاهد خروج كالاهای اساسی از كشور بودیم كه با ارز ۴۲۰۰ تومانی دولتی وارد می شدند. از جانب دیگر هم بعضی از اتباع خارجی به كشور هجوم آورده بودند و درصدد به تاراج بردن سرمایه های این كشور بودند كه در این راستا تلاش های بسیاری صورت گرفت و با همكاری دستگاه های مختلف متولی امر مبارزه با قاچاق كالا و ارز الان می توانیم ادعا نماییم كه خروج كالاهای اساسی از كشور تقریباً متوقف شده است.
مویدی اضافه كرد: بعنوان مثال در زمینه قاچاق دام زنده با عنایت به دستورالعمل هایی كه به استان های مرزی ارسال و استانداران آن مناطق آنها را ابلاغ كردند، توانستیم با همكاری دستگاه های مختلف از حمل و نقل و جابه جایی دام ها در استان های مرزی جلوگیری به عمل آوریم و الان قاچاق در این زمینه به حداقل ممكن رسیده است و به موفقیت های مناسبی در این زمینه دست پیدا كرده ایم.
وی همینطور درباره وضعیت قاچاق پوشاك و چگونگی مبارزه با برندهای قاچاق اظهار داشت: در گذشته شاهد بودیم كه تابلوهای خیلی از برندهای خارجی در مجتمع های تجاری و واحدهای صنفی مختلف بالا می رفت و كالای خارجی قاچاق را تبلیغ می كرد و این مسئله سبب صدمه دیدن تولید داخلی در زمینه پوشاك می شد. در این راستا ضمن برخورد با قاچاقچیان پوشاك، ۱۰۰ مجتمع در تهران را شناسایی كردیم و بعد از آن ضمن جمع آوری تابلوها، كالاهای خارجی كه از راه قاچاق وارد شده بود را ضبط كردیم.
رئیس ستاد مركزی مبارزه با قاچاق كالا و ارز افزود: برخورد با قاچاق پوشاك همچنان ادامه دارد و در استان های دیگر هم شروع شده است كه همین مسئله سبب شده تا توان تولید داخلی در این زمینه از نظر كمی و كیفی ارتقا پیدا كند.
اجرایی شدن طرح رجیستری موبایل با وجود كارشكنی مافیا
یكی دیگر از طرح های موفقی كه در سال های ۹۶ و ۹۷ اجرایی و تكمیل شد طرح رجیستری كردن تلفن همراه بود كه این طرح الان همه برندهای موبایل را در برمی گیرد و همه درآمد واردات موبایل كه تا روز گذشته به جیب قاچاقچیان و سودجویان می رفت، به صورت شفاف و رسمی درآمده است.
مویدی اعلام نمود: طرح رجیستری تلفن همراه با وجود تلاش و كارشكنی مافیای قاچاق موبایل اجرایی و تكمیل شد چون كه رئیس جمهور، معاون اول رئیس جمهور و خیلی از مسئولان در این زمینه تأكیدات بسیاری داشتند و همین عامل سبب شد تا طرح رجیستری تلفن همراه به صورت كامل اجرایی شود.
وی اظهار نمود: تلاش های بسیاری طی سال های گذشته در جهت مقابله با قاچاق كالا و ارز صورت گرفته كه حاصل آن چیزی در حدود ۱۳۰ هزار پرونده بوده كه نسبت به سال قبل ۱۱۴ درصد افزایش داشته است و ارزش این پرونده ها هم ۷۴ هزار میلیارد ریال بوده است كه شاهد افزایش سه برابری آنها از نظر ارزشی بوده ایم اما اقتصاد پنهان فضای غبارآلودی است كه اگر شكل بگیرد، تخلفات بسیاری در آن قابل انجام است كه می توان به پدیده قاچاق و پول شویی اشاره نمود. برای مثال یك كودك خردسال شش ماهه حسابی برایش باز می كنند و تخلفات را از آن طریق انجام می دهند یا آنكه یك حساب بانكی بدون هویت با تخلف افتتاح می شود كه بیشتر از ۳۰ هزار تراكنش داشته و صاحب این حساب در حوزه قاچاق مواد مخدر فعالیت می كرده است.
رئیس ستاد مركزی مبارزه با قاچاق كالا و ارز همینطور درباره وضعیت قاچاق سوخت هم اظهار نمود: در زمینه مبارزه با قاچاق سوخت هم فعالیت ها و اقدامات مختلفی شكل گرفته و امیدواریم با همكاری دستگاه های مختلف همچون وزارت نفت شاهد ادامه كاهش خروج سوخت از كشور باشیم چون كه پارسال این صورت گرفت و قاچاق سوخت كه به صورت میانگین روزانه ۱۱ میلیون لیتر بود به هشت میلیون لیتر رسید و امیدواریم در برنامه های جدید هم تحولاتی شكل بگیرد تا دیگر شاهد قاچاق سوخت نباشیم.
سكوت رئیس ستاد قاچاق درباره بیت كوین و واردات دستگاه های استخراج آن
مویدی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره اینكه اخیراً شاهد قاچاق ماینرها و دستگاه های استخراج بیت كوین هستیم، آیا شما در این زمینه اقداماتی انجام داده اید یا خیر، اظهار داشت: ترجیح می دهم در این زمینه فعلاً صحبتی نكنم گرچه همكاران ما در كشف این دستگاه ها توفیقات مناسبی داشتند اما دولت در حال ساماندهی در این زمینه است و بزودی اطلاعات تكمیلی آن به اطلاع مردم خواهد رسید.
فعال شدن سامانه اعتبارسنجی بازرگانان
وی درباره آخرین وضعیت سامانه اعتبارسنجی بازرگانان اظهار داشت: این سامانه از یك سال قبل تابحال فعال شده و برپایه یكسری آیتم ها همچون سابقه فعالیت بازرگانان به آنها اعتباری می دهد كه برپایه آن اعتبار می توانند تجارت كنند و دیگر برخی افراد نمی توانند با كارت های تازه صادر شده، مبادرت به واردات یا صادرات كالایی كنند.
رئیس ستاد مركزی مبارزه با قاچاق كالا و ارز اضافه كرد: نمی گویم این اتفاق یعنی صادرات و واردات از راه هر كارت بازرگانی با هر سابقه ای صورت نمی گیرد اما این سامانه راه اندازی شده و تكمیل آن از نظر اجرایی بسته به اطلاعاتی است كه در این سامانه وارد می شود كه البته در گذشته اتاق بازرگانی هیچ همكاری در این زمینه انجام نمی داد اما الان اطلاعاتش را در این زمینه در اختیار وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار می دهد.
مویدی همینطور در پاسخ به سوال دیگری درباره قاچاق لوازم خانگی در شهرستان بانه استان كردستان اظهار داشت: نمی توان گفت هر چیزی در بانه وجود دارد قاچاق است چون كه ساماندهی خوبی در سال های گذشته و ماه های اخیر در زمینه كوله بران انجام شد كه برپایه آن مقررات سهم دولت، تاجران و كوله بران تعیین شده و امكان دارد خیلی از لوازم خانگی كه در بانه خرید و فروش می شود، واردات كوله بری و از راه مبادی قانونی باشد و اگر قاچاقی در بانه هم وجود داشته باشد بسیار اندك است.
منبع: مستر كار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب