صادرات آهن اسفنجی با رشد 75 درصدی همراه شد
به گزارش مستر كار بررسی آمارهای صادرات بخش معدن و صنایع معدنی نشان داده است در هشت ماهه ۹۸ (منتهی به آبان) میزان صدور آهن اسفنجی با افزایش ۷۵ درصدی نسبت به دوره مشابه سال گذشته به رقم ۷۰۲ هزار تن رسید و ارزش آن هم از ۱۲۳ میلیون دلار گذشت.
بررسی مقاصد صادراتی آهن اسفنجی كشورمان از آن حكایت می كند كه تعداد ۲۰ كشور امسال از صادرات ایران استقبال كردند، درحالی كه سال قبل ۱۰ كشور پذیرای آهن اسفنجی ایران بودند، ازاین رو قابلیت مطلوب این محصول در ارز آوری و توسعه باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
كارشناسان صنعت فولاد پیش از این پیشبینی كردند كه صادرات آهن اسفنجی در نیمه دوم امسال روندكاهشی به خود گیرد كه بیشتر ناشی از تمركز كارخانه های فولاد سازی با روش كوره القایی (حدود هفت میلیون تن تولید) بر روی آهن اسفنجی به جای استفاده از آهن قراضه است، چونكه مشخصه قیمت مناسب یكی از علل این رویكرد به حساب می آید.
همچنین مبحث كمبود گندله از دیگر دلایلی بشمار می رود كه فولادسازان بزرگ وارد بازار خرید آهن اسفنجی شوند و بدین سان پیامد عرضه كمتر به بازارهای صادراتی را به دنبال داشته باشد.
علاوه براین وزارت صنعت، معدن وتجارت كه در دور اول وضع عوارض صادراتی بر روی شماری از اقلام معدنی از مهر ماه امسال، از صدور آهن اسفنجی عوارضی مطالبه نمی كرد، اما با هدف بهبود عرضه، محدودیت های سیستمی بروی صادرات اسفنجی اعمال كرده و ابلاغیه هایی به تولیدكنندگان بزرگ هم ارسال شده كه احتمال می رود این امر در زمینه صادرات آثار خویش را بیشتر نشان دهد.
بررسی آمارهای پیشین گویای آن می باشد كه صادرات آهن اسفنجی در دوره ۶ ماهه نخست امسال ۶۰۵ هزار تن به ثبت رسید كه در مقایسه با رقم ۳۷۴ هزار تن مربوط به ۶ ماهه نخست ۹۷ رشد ۶۲ درصدی را نشان داد.
سهم آهن اسفنجی از كل صادرات ۶ ماهه امسال ۹.۳ درصد است كه بعد از فولاد میانی و میلگرد، جایگاه سوم را در جدول صادرات به خود مختص كرده است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب