مسترکار - دنیای خودرو

ناكارآمدی تحریم در سایه اهداف توسعه ای بخش معدن

ناكارآمدی تحریم در سایه اهداف توسعه ای بخش معدن مستر كار: مرور كارنامه بخش معدن و صنایع معدنی در سال 1397 و برنامه امسال گویای نگرش توسعه ای در این بخش است و در قالب سند چشم انداز 1404 تامین نیاز بازار داخلی با رویكرد صادراتی دنبال می شود كه این موضوع، اثبات ناكارآمدی ابزار تحریم توسط رژیم تروریستی آمریكاست.


آمارهای سازمان توسعه ونوسازی معادن وصنایع معدنی ایران ( ایمیدرو) در زمینه های ظرفیت سازی و تولید اقلامی مانند فولاد خام (میانی)، كاتد مس، آلومینیوم، آلومینا، سنگ آهن و زغالسنگ نشان میدهد كه علاوه برافزایش ظرفیت سازی، رشد تولید نیز در دستور كار امسال قرار دارد.
فولاد خام (میانی)
براساس اهداف پیش بینی شده برای سال ۱۳۹۸، دستیابی به حداقل ۲۶ میلیون تن شمش فولاد برنامه ریزی شده و این درحالی است كه ظرفیت هدف گذاری شده رقم ۳۶.۸ میلیون تن مورد انتظار است.
ظرفیت تولید فولاد خام در سال ۱۳۹۷ به رقم ۳۵ میلیون تن رسید و میزان تولید پارینه نیز برابر با ۲۴ میلیون و ۶۷۰ هزار تن ثبت گردید كه نسبت به سال ۹۶ با رقم ۲۱ میلیون و ۸۸۴ هزار تن، رشد ۱۳ درصدی را محقق ساخت.
ایران در حالی به رشد تولید شمش فولادی دورقمی دست یافت كه رشد متوسط تولید فولاد جهان پارینه ۰.۵ درصد ثبت شده بود، بدین سبب كشورمان عملكرد كم نظیری را نشان داد.
براساس جداول آماری وزارت صنعت، معدن و تجارت در دوره هشت ماهه امسال منتهی به آبان ماه تولید شمش فولاد به رقم ۱۶ میلیون و ۶هزار و ۴۰۰ تن رسید و نسبت به رقم دوره مشابه پارینه كه ۱۵ میلیون و۶۴ هزار و ۹۰۰ تن بود، رشد ۶.۲ درصدی دارد.
علاوه بر این تولیدات فولادی نیز در دوره هشت ماهه ۹۸ به رقم ۱۳ میلیون و ۹۳۰ هزار و ۳۰۰ تن رسید كه در مقایسه با میزان ۱۳ میلیون و ۲۰۸ هزار تن مربوط به هشت ماهه ابتدایی سال ۹۷ رشد ۵.۵ درصدی را ثبت نمود.
تولید مس
آمارهای تولید كاتد مس نیز گویای آنست كه ظرفیت تولید مانند پارینه رقم ۴۵۹ هزار تن حفظ شده و میزان تولید هم رقم ۲۴۷ هزارتن مورد انتظار است كه مانند سال ۹۷ تحقق پیدا كند.
عملكرد سال قبل تولید كاتد مس نسبت به سال ۹۶ رشد ۵۳ درصدی داشت.
هشت ماهه امسال ( منتهی به آبان) به استناد جداول آماری وزارت صنعت، معدن وتجارت تولید كاتد مس به رقم ۱۷۵ هزار و ۸۰۰ تن رسید و در مقایسه با دوره مشابه در سال ۹۷ كه ۱۵۹ هزار و ۶۰۰ تن بود، ۱۰.۲ درصد رشد دارد.
تولید كنسانتره مس در سال قبل یك میلیون و ۱۷۴ هزار تن رقم خورد و یكی از دستاوردهای مهم در بخش مس به روزآوری فناوری تولید و استفاده از شیوه های نوین در این حوزه است.
آلومینیوم
برنامه پیش بینی شده برای تولید شمش آلومینیوم در سال ۹۸ دستیابی به رقم ۴۳۶.۵ هزار تن است، در صورتیكه ظرفیت ۷۷۵ هزار تن برنامه ریزی شده و انتظار می رود با تحقق آن رشد ۷۷.۵ درصدی ثبت گردد.
سال ۹۷ بیشتر از ۳۰۱ هزار تن شمش آلومینیوم توسط شركت های ایرالكو( اراك)، المهدی و هرمزال (بندرعباس) تولید شد و مجموع ظرفیت هم رقم ۴۷۵ هزار تن بود.
برپایه برنامه امسال افتتاح خط تولید شمش آلومینیوم در شركت آلومینای جاجرم ( خراسان شمالی) با ظرفیت ۴۰هزار تن شمش و فاز نخست آلومینیوم جنوب ( منطقه ویژه اقتصادی لامرد – فارس) به ظرفیت ۳۰۰ هزار تن سبب ارتقای ظرفیت تولید دراین زمینه می شود.
وزارت صنعت، معدن وتجارت در جداول آماری خود در رابطه با عملكرد هشت ماهه ( منتهی به آبان) امسال میزان تولید شمش آلومینیوم را ۱۶۹ هزار و ۲۰۰ تن ذكر كرده كه نسبت به رقم ۲۳۴ هزار و ۲۰۰ تن دوره مشابه در سال ۹۷ افت ۲۷.۸ درصدی دارد.
تحقق برنامه امسال در این حوزه پیامد ان را به دنبال دارد تا تامین شمش مورد نیاز صنایع داخلی و خودكفایی تولید صورت گیرد.
تولید آلومینا
امسال پیش بینی شده تا میزان تولید آلومینا به رقم ۲۴۵ هزار تن برسد و در این بخش پارینه تحقق ۲۳۸ هزارتن را نشان میدهد.
ظرفیت سال قبل درزمینه تولید آلومینا رقم ۲۵۰ هزار تن بود كه برای امسال نیز تغییری ندارد، یكی از اقدامات صورت گرفته در این بخش، انجام اكتشافات سراسری بوكسیت بمنظور تامین ماده اولیه تولید پودر آلومیناست و انجام اكتشافات اخیر منجر به كشف قابل توجهی بوكسیت در كشور شد.
هشت ماهه ۹۸ آمار تولید آلومینا رقم ۱۵۲ هزار و ۵۰۰ تن را نشان داد و نسبت به عملكرد سال ۹۷ در دوره مشابه كه ۱۵۹ هزار ۱۰۰ تن بود، كاهش حدود چهار درصدی دارد.
تطبیق ظرفیت و تولید سنگ آهن
براساس برنامه پیش بینی شده برای تولید سنگ آهن، امسال دستیابی به رقم ۹۴ میلیون تن هدفگذاری شده و ظرفیت در این بخش هم با تولید برابری خواهد داشت.
سال ۹۷ با ظرفیت ۸۶ میلیون تن، بیشتر از ۸۶ میلیون تن سنگ آهن تولید شد كه نسبت به سال ۹۶ رشد یك درصدی داشت.
همچنین ظرفیت گندله سنگ آهن هم تا آخر سال گذشته ۴۸.۵ میلیون تن و ظرفیت تولید كنسانتره سنگ آهن هم ۵۲.۴ میلیون تن رقم خورد.
گزارش های اعلامی سازمان ایمیدرو حاكیست كه از مهمترین دلیلهای رشد ظرفیت تولید گندله و كنسانتره سنگ آهن، افتتاح طرح های بزرگ در ناحیه معدنی گل گهر( كرمان) و سنگان ( خراسان رضوی) است.
زغالسنگ
هدف گذاری انجام شده در زمینه زغالسنگ برای امسال، دستیابی به افزایش تولید ۳۰۰ هزار تنی مورد انتظار است كه نسبت به عملكرد پارینه تحقق خواهد یافت و رقم ۱.۸ میلیون تن در برنامه گنجانده شده، در صورتیكه پارینه تولید حدود ۱.۵ میلیون تن محقق شد.
آمار وزارت صنعت، معدن و تجارت گویای آنست كه میزان تولید كنسانتره زغالسنگ در دوره هشت ماهه امسال رقم یك میلیون و ۲۰ هزار و ۹۰۰ تن شد كه نسبت به یك میلیون و ۶۰ هزار و ۷۰۰ تن عملكرد هشت ماهه ۹۷ كاهش ۳.۸ درصدی دارد.
علاوه بر این ظرفیت بخش زغالسنگ از سال ۹۶ به رقم ۳.۴ میلیون تن رسیده و این رقم تابحال تغییری ندارد.
یكی از اقدامات سال گذشته، رونمایی از نسخه اولیه طرح جامع زغالسنگ بود كه برنامه راهبردی این بخش شمرده می شود.



منبع:

1398/10/18
14:40:28
4293
5.0 از 5
تگهای خبر: ابزار , تولید , صادرات , صنعت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۱
mastercar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مستر كار محفوظ است

مستر كار

فروش خودرو و اخبار خودرو