بومی سازی فناوری تولید ماده اولیه داروهای گیاهی
به گزارش مستر کار، یکی از شرکتهای فناور مستقر در پارک فناوری پردیس، با روش CCG، به فناوری ساخت گرانول از گیاهان دارویی برای تولید ماده اولیه دارو با منشأ فرآورده های طبیعی دست یافت.
به گزارش مستر کار به نقل از ایسنا، صالح رمضانی از محققان این طرح ضمن اشاره به اهمیت استفاده از فناوری CCG اظهار داشت: این فناوری هم اکنون بعنوان یک فرآیند به روز در شرکتهای داروسازی بزرگ جهان مورد استفاده قرار می گیرد. در این روش حذف حلال های غیر ضروری در فرآیندهای در ارتباط با فرآوری و تولید محصولات، باعث افزایش پایداری مواد مؤثره فرآورده ها می شود.
وی ادامه داد: ما در این شرکت این فناوری را برای تولید گرانول های گیاهی مورد استفاده قرار دادیم و این فناوری منجر به افزایش کیفیت و اثربخشی دارو می شود.
رمضانی در مورد استفاده از این تکنولوژی در گیاهان دارویی، اظهار داشت: یکی از اشکالات تجویز و استفاده از گیاهان دارویی یا داروهایی که بر مبنای ماده مؤثره گیاهی تولید می شوند، اینست که میزان دقیق دارو و دز مصرفی آن در فرآورده دارویی مشخص نمی باشد. بر این اساس، تجویز داروهای گیاهی با احتیاط صورت می گیرد که استفاده از فناوری ساخت گرانول از گیاهان دارویی با روش CCG، این مشکل را رفع کرده است.
وی در مورد داروهای ساخته شده بر طبق این فناوری هم اظهار داشت: ما این روش را در تولید داروی «سالیراویرا» که به ثبت اروپا (کشور نروژ) هم رسیده است، استفاده و ثبت پتنت کردیم. در ادامه ما این فناوری را بر روی انواع گیاهان دارویی پر مصرف در ایران و جهان مانند «سیاه دانه»، «زنجبیل»، «بید»، «برگ زیتون»، «اسطوخودوس»، «بابونه» و «اکیناسه یا سرخارگل» تعمیم دادیم.
این محقق در مورد تأییدیه هایی این فناوری اظهار داشت: ارزیابی عصاره گیری های انجام شده در این روش، به تأیید لابراتوار پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی که بالاترین مرجع کشور در ارزیابی گیاهان دارویی است، رسیده است. همینطور حدود ۶۰ ماده اولیه را در سازمان غذا و دارو به ثبت رساندیم.
به نقل از روابط عمومی پارک فناوری پردیس، او در آخر ضمن اشاره به سند ملی گیاهان دارویی و تنوع گسترده گیاهان دارویی در کشور اظهار داشت: بر مبنای آمارهای جهانی، تجارت جهانی گیاهان دارویی تا سال ۲۰۵۰ به ۵ هزار میلیارد دلار خواهد رسید که استفاده از این تکنولوژی در کشور می تواند منجر به افزایش تولید ناخالص ملی شود.
منبع: مستر كار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب