در رویداد آنلاین دوشنبه های استارتاپی مطرح شد
از ارائه بسته بندی نوین تا راهکارهایی برای کاهش تلفات محصولات غذایی با کمک ضایعات کشاورزی
مستر کار: در رویداد دوشنبه های استارت آپی 7 شرکت محصولات فناورانه خودرا برای رفع چالش های صنایع غذایی ارائه کردند.
به گزارش مستر کار به نقل از ایسنا در بیست و هشتمین رویداد آنلاین دوشنبه های استارتاپی با موضوع صنایع غذایی که در محل صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد، ۷ شرکت محصولات خودرا در زمینه صنایع غذایی معرفی کردند که به این شرح است:
افزایش ماندگاری محصولات کشاورزی با ازون
بشیر فتوحی، مدیر فنی یکی از شرکت های استارت آپی تولید "فناوری و دانش به کارگیری ازون" را از دستاوردهای این شرکت عنوان نمود و اظهار داشت: مشکل اصلی بخش محصولات غذایی آلودگی آنست و برمبنای آمارهای انتشار یافته در دنیا ۸۰۰ میلیون نفر گرسنه هستند و سالانه ۵۰۰ هزار نفر به سبب آشامیدنی های آلوده جان خودرا از دست می دهند.
وی تلف شدن محصولات کشاورزی را از دیگر چالش های صنایع غذایی دانست و اظهار نمود: مشکلات کشور دراین زمینه بسیار است که دلیل آن عدم رعایت الزامی در حین حمل و نقل محصولات کشاورزی، نداشتن فرهنگ استفاده از مواد غذایی است.
فتوحی اشاره کرد: دراین زمینه راهکاری ارائه کردیم که در آن دستگاهی طراحی و تولید کردیم که با بهره گیری از گاز ازون زمان نگهداری محصولات کشاورزی را افزایش خواهد داد.
بگفته وی گاز ازون یک ماده آنتی باکتریال است که در بعضی موارد ۳۰۰ برابر بیشتر از کلر قدرت گندزدایی دارد.
این محقق با تاکید بر این که این روش قادر به از بین بردن کلیه باکتری ها، میکروارگانیزم ها و قارچ ها و اسپور آنها است، افزود: مکانیزم عملکردی این دستگاه به این صورت است که دستگاه هوای ورودی را دریافت و طی فرآیندی در آخر گاز ازون را به داخل محوطه که می تواند شامل سردخانه ها باشد، منتقل می کند.
وی افزود: نتایج مطالعات نشان می دهد که این روش می تواند تا چند ماه ماندگاری محصولات کشاورزی را افزایش دهد.
فتوحی، صنایع شیلات، غذایی، لبنی، فرآورده های گوشتی، آب بطری شده و سردخانه ها را از مشتریان این دستگاه نام برد و افزود: کاهش مصرف سموم، خرابی محصولات و حفظ ارگانیک بودن محصول از مزایای این دستگاه بشمار می رود.
بگفته وی این شرکت برای تولید این دستگاه که دارای سطح فناوری ۹ است، نیاز به یک میلیارد تومان سرمایه گذاری دارد.
رفع چالش بنکداران صنایع غذایی
صمد اقسامی، بنیانگذار یکی از استارت آپ ها درباب نحوه فعالیت خود اظهار داشت: هم اکنون در دنیا پلت فرم های بزرگی تحت عنوان "کش اندکری" وجود دارد و درحال فعالیت هستند و ما نیز در این استارت آپ کوشیدیم که برندهای مختلف را در قالب بنکداری زیر یک سقف جمع نماییم و مشکلات بنکداران محصولات غذایی از قبیل نداشتن سکوی بارگیر، سکوی تخلیه، قرار گرفتن در طرح ترافیک از بین برود.
وی اظهار نمود: در این استارت آپ تولیدکنندگان محصولات غذایی، رستوران ها، مغازه های فست فود و هر کسی بخواهد عمده خرید کند، بدون واسطه محصول خودرا دریافت می کند و مشتریان بدون دغدغه می توانند در میان غرفه ها، محصولات مورد نیاز خودرا به قیمت درب کارخانه تهیه کنند.
اقسامی افزود: قیمت مناسب، سبد متنوع و بهینه کالا، تحویل درب منزل، عدم مراجعه ویزیتوری به سوپرمارکت، سفارش گذاری بدون محدودیت زمان و مکان، حذف هزینه های توزیع، حاشیه سود بیشتر و فروش مستقیم و عمده محصولات از ارزش های پیشنهادی این استارت آپ به سوپرمارکت ها و فروشگاه های مواد غذایی است.
وی تصریح کرد: برای توسعه کار و اجاره انبار، تهیه صندوق های فروشگاهی و قفسه، به ۱۵ میلیارد تومان سرمایه نیاز است.
ماهی جزیره؛ پلت فرم فروش آنلاین ماهی
معید ربیعی، بنیانگذار یکی از استارت آپ ها درباب طرح پلت فرم فروش آنلاین ماهی اظهار داشت: این استارت آپ پس از شناسایی نیازها و امکان سنجی جزیره کیش در بهمن ماه سال ۹۹ کار خودرا آغاز کرد. این استارت آپ فروشگاه آنلاین محصولات دریایی است که بصورت مستقیم و بدون واسطه تامین کننده محصولات دریایی را به مشتریان و متقاضیان وصل می کند.
وی اظهار نمود: از خاصیت های این استارت آپ این است که ضمانت سلامتی کالا، به روز بودن کالا و تحویل فوری محصولات به مشتریان در سراسر کشور است.
ربیعی، سهولت در رفت و آمد، جلوگیری از پایین آمدن کیفیت ماهی خریداری شده، خرید ماهی تازه و بسته بندی شده، حس نکردن بوی ماهی در فضای فروشگاهی، داشتن برنامه های آموزشی پخت و نگهداری ماهی، بهبود کیفیت سبد غذایی خانوار را از دیگر مزایای این فروشگاه آنلاین نام برد.
تولید طعم دهنده با ضایعات کشاورزی
غزاله قنبرنژاد، رئیس هیات مدیره شرکت مستقر در پارک علم و فناوری آذزبایجان شرقی عنوان محصول تولیدی این شرکت را "لاکتیک اسید" عنوان نمود که از ضایعات کشاورزی تولید شده است و اظهار داشت: مشکل اصلی کشور حجم بالای ضایعات کشاورزی است و از طرف دیگر لاکتیک اسید نخستین اسید موجود در غذا است که بصورت شربت از مواد غذایی چون قند و نشاسته تهیه و در صنایع غذایی برای تنظیم کردن PH، طعم دهنده، ماده نگهدارنده استفاده می شود. همین طور در صنایع لبنی و آرایشی و بهداشتی نیز کار برد دارد.
وی با اعلان اینکه برمبنای پیش بینی ها بازار این محصول تا سال ۲۰۲۸ بیش از ۵.۸ میلیارد دلار خواهد شد، اظهار نمود: محصولی که ما تولید کردیم، رقیب داخلی ندارد و دارای مزایت های رقابتی چون قیمت پایین و در دسترس بودن مواد اولیه آن یعنی ضایعات کشاورزی در بازارهای بین المللی است.
رئیس هیات مدیره این شرکت افزود: این محصول از ضایعات محصولاتی چون نیشکر و چغندر قند تولید شده است.
قنبرنژاد با اعلان اینکه در گذشته از این محصول کاغذ پلیمری تولید شده است، افزود: اسید لاکتیک در گرید صنایع غذایی در مقیاس نیمه صنعتی تولید شده است و برای تامین کل بازار ایران و صادرات آن نیاز به سرمایه گذاری ۷ میلیارد تومانی داریم.
تولید پوشش های صنایع غذایی
منوچهر بهزادی، مدیر عامل یکی از شرکت های استارت آپی با اعلان اینکه در این شرکت مبادرت به تولید "پوشش های خوراکی برای افزایش عمر بعد از برداشت محصولات کشاورزی" کردیم، اظهار داشت: حدود ۳۰ درصد از محصولات کشاورزی ایران و سایر کشورها به ضایعات تبدیل می شوند که این امر در مراحل انبار، حمل و نقل، میادین تره بار و فروشگاه ها رخ می دهد.
وی آفات و هوازدگی را از عوامل موثر در تلف شدن محصولات کشاورزی نام برد و تصریح کرد: یکی از راهکارهایی که دراین زمینه معرفی می شود، استفاده از سردخانه ها است که این روش تنها در مرحله نگهداری موثر است و از جلوگیری از لطمه های پس از آن موثر نیست.
بهزادی استفاده از پارافین و اعمال دود را از دیگر راهکارهای ارائه شده برای افزایش ماندگاری محصولات کشاورزی دانست و اشاره کرد: این روش ها سازگار و تمایل مشتریان نیست، بدین جهت ما در تحقیقاتی که انجام دادیم، محلولی با بهره گیری از مواد مورد تایید وزارت بهداشت عرضه کردیم که با غوطه ور سازی محصولات کشاورزی، زمان نگهداری را افزایش دادیم.
مدیر عامل این شرکت مجاز بودن مواد اولیه این محلول، کاربرد آسان، امکان ورود به بازارهای صادراتی، عدم تغییر در شکل ظاهری محصولات و طعم آنها را از مزایای این محصول نام برد و تصریح کرد: این محلول برای افزایش ماندگاری محصولاتی چون گیلاس، گوجه فرنگی، خیار، هلو و بامیه اجرائی شده که نتایج خوبی به دست آمد.
وی از کاربردی شدن این محلول بر روی پسته خام آگاهی داد و اظهار داشت: تا حالا امکان صادرات پسته خام به سبب خرابی محصول میسر نبوده و امیدواریم این روش، راهکاری برای امکان صادرات محصول پسته خام فراهم آورد.
بهزادی سطح فناوری این محصول را ۸ عنوان نمود و اظهار داشت: برای تولید ۳۰ هزار لیتر از این محصول نیازمند جذب سرمایه یک میلیارد تومانی هستیم.
ساخت دستگاهی برای بسته بندی نوین صنایع غذایی
علی رشیدی، مدیرعامل یکی از شرکتهای فناور از ارائه مدل جدیدی برای بسته بندی محصولات غذایی آگاهی داد و اظهار داشت: ما برای اجرای این طرح در ابتدا به سراغ کسب وکارهای کوچک و خانگی رفتیم و اصلی ترین چالش آنها بسته بندی محصولات تولیدی آنها بود، بدین جهت دستگاهی برای بسته بندی ارائه کردیم که امکان بسته بندی ایستا را فراهم می آورد.
مدیر عامل این شرکت فناور با اعلان اینکه این دستگاه بسته بندی مخروطی را اجرا می کند، اضافه کرد: برای توسعه این دستگاه نیاز به یک میلیارد تومان سرمایه گذاری داریم.
ارائه راهکاری برای ارتقای واحد تحقیق و توسعه صنایع غذایی
آرش قیطران، مدیر یکی از استارت آپ ها اظهار داشت: این استارت آپ با هدف غلبه بر قطع ارتباط میان صنعت، دانشگاه و جامعه در زمینه صنایع غذایی راه اندازی شده و در این راستا تمرکز تحقیقات ما بر بازار و بررسی رفتار مصرف کنندگان و همین طور تهیه فرمولاسیون این حوزه است.
وی افزود: بر این اساس چهار دپارتمان تخصصی در این استارت آپ در زمینه های مواد غذایی، فرمولاسیون مواد غذایی، توسعه غذای سالم و توسعه بازار به راه افتاده است.
قیطران با اشاره به مطالعه بر صنعت غذایی کشور، اشاره کرد: برآوردها نشان میدهد که ۸۲۸۱ واحد صنعت غذایی و آشامیدنی در کشور به راه افتاده است که ۱۶۵۶ واحد فاقد واحد تحقیق و توسعه هستند و ما دراین زمینه قادریم صنایع را یاری نماییم.
منبع: mastercar.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب