مدیر جهاد كشاورزی شهرستان خبر داد
خسارت ۱۴۶ میلیارد تومانی سرمازدگی به بخش باغبانی شهرستان کوهسرخ
به گزارش مستر کار، خراسان رضوی مدیر جهاد کشاورزی کوهسرخ از خسارت 146 میلیارد تومانی سرمازدگی به بخش باغبانی این شهرستان آگاهی داد و اظهار داشت: شهرستان کوهسرخ در پی وقوع سرمازدگی شدید اخیر، با خسارت های سنگینی در بخش باغبانی روبرو شده است.
حجت صفرنژاد، در گفت و گو با ایسنا با اعلان اینکه این خسارت ها خصوصاً بر روی باغات بادام، گردو، زردآلو، هلو، گوجه سبز و آلو تأثیر گذاشته و سبب نگرانی کشاورزان و مسئولان جهاد کشاورزی شده است، اضافه کرد: در این راستا، کارشناسان جهاد کشاورزی بمنظور ارزیابی دقیق خسارات، مبادرت به بازدید میدانی از باغات این شهرستان کردند.
وی با اشاره به این که بعد از وقوع سرمازدگی، کارشناسان این اداره از تاریخ هفتم تا نهم فروردین به بررسی وضعیت باغات مختلف پرداختند، درباب نتایج این بررسی ها اظهار داشت: حدود ۸۰ درصد باغات بادام و زردآلو، ۵۰ درصد باغات گردو و ۳۰ تا ۴۰ درصد باغات آلو، هلو و گوجه سبز گرفتار خسارت شده اند.
مدیر جهاد کشاورزی کوهسرخ با اعلان اینکه بر طبق این ارزیابی ها، خسارت کلی به حدود ۳۰۰۰ تن محصولات باغبانی به ارزش ۱۴۶ میلیارد تومان می رسد، اظهار داشت: این خسارت ها نه فقط بر روی تولیدکنندگان تأثیر منفی می گذارد بلکه می تواند تبعات اقتصادی گسترده تری برای شهرستان به همراه داشته باشد.
وی در ادامه از برگزاری جلسه هماهنگی خرید توافقی محصولات کشاورزی شهرستان کوهسرخ با محوریت انتخاب تشکل برای خرید توافقی، نوع محصول و برنامه ریزی برای جذب تسهیلات آگاهی داد و اظهار داشت: این اقدام می تواند به کشاورزان کمک نماید تا محصولات خودرا با قیمت مناسب تری به فروش برسانند و از ضررهای بیشتر جلوگیری نمایند.
صفرنژاد با اعلان اینکه شهرستان کوهسرخ با دارا بودن بالاتر از ۲۳۰۰۰ هکتار سطح زیر کشت انواع محصولات زراعی و باغی، همچون زعفران و بادام، در سطح استان و کشور دارای جایگاه ویژه ای است، اظهار داشت: گرچه این شهرستان به عنوان یکی از مراکز تولید محصولات باغی شناخته می شود و کشاورزان آن به تولید محصولات باکیفیت بالا شهرت دارند اما با این وجود، چالش هایی نظیر خام فروشی و خرید محصولات توسط واسطه ها و دلال ها، تولیدکنندگان را متضرر کرده و سبب افزایش نگرانی ها در این بخش شده است.
وی با اشاره به این که محصولات شهرستان همچون زعفران و بادام و گیاهان دارویی همچون انغوزه و ریواس در سطح استان و کشور دارای جایگاه ویژه است، در ادامه به چالش های موجود در حوزه کشاورزی اشاره نمود و اظهار داشت: یکی از اشکالات اصلی، خام فروشی و خرید محصولات توسط واسطه ها و دلال هاست این مساله موجب می شود تا کشاورزان نتوانند هزینه های تولید خودرا جبران کنند و در نتیجه، خیلی از آنها از ادامه فعالیت خود ناامید شوند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان همین طور به سیاستهای وزارت جهاد کشاورزی اشاره نمود و اظهار داشت: یکی از اهداف این وزارتخانه، استفاده از ظرفیت تشکل ها برای خرید و عرضه محصولات کشاورزی است، این سیاست بمنظور پشتیبانی از تولیدکنندگان و مصرف کنندگان طراحی شده و می تواند به بهبود وضعیت اقتصادی کشاورزان کمک نماید.
صفرنژاد در ادامه به وجود تشکل های قوی در شهرستان، همچون تعاونی امیرکبیر و تعاونی دامداران، اشاره نمود و اضافه کرد: در امسال، با همکاری تعاون روستایی و تشکل ها، اقداماتی مؤثر در امتداد خرید محصولات مهم شهرستان همچون بادام، انغوزه، ریواس، زعفران، گوجه فرنگی و خیار انجام خواهد شد؛ این همکاری می تواند به کشاورزان کمک نماید تا محصولات خودرا با قیمت مناسب تری به فروش برسانند و از ضررهای بیشتر جلوگیری نمایند.
وی اظهار داشت: باتوجه به خسارت های سنگین وارده به بخش باغبانی شهرستان کوهسرخ، نیاز به برنامه ریزی و همکاریهای مشترک برای پشتیبانی از تولیدکنندگان و بهبود وضعیت اقتصادی این بخش بالاتر از پیش احساس می شود، اقدامات سریع و مؤثر دراین خصوص می تواند به کاهش اثرات منفی سرمازدگی و بهبود شرایط کشاورزان کمک نماید.
از این مطلب مسترکار خوشتون اومد؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان مسترکار در مورد این مطلب
نظرتون درباره ی این مطلب مسترکار چیه؟
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳