مسترکار - دنیای خودرو

نگاهی به حواشی بزرگ ترین واگذاری تاریخ خصوصی سازی کشور

نگاهی به حواشی بزرگ ترین واگذاری تاریخ خصوصی سازی کشور به گزارش مستر کار، در یک تحول بی سابقه در صنعت خودروسازی ایران، مدیریت ایران خودرو بعد از جلسات طولانی و پرحاشیه، رسماً به بخش خصوصی واگذار شد. این واگذاری که با انتخاب اعضای جدید هیأت مدیره همراه بود، نقطه عطفی در تاریخ این شرکت محسوب می شود؛ این درحالیست که لوگو این خودروسازی بعد از ۲۰ سال، دستخوش تغییر قرار گرفت و بدین ترتیب تحول برند در پسا خصوصی سازی رخ داد.


به گزارش مستر کار به نقل از ایسنا، بعد از مدت ها بحث و گمانه زنی، سر انجام در تاریخ ۱۷ بهمن ۱۴۰۳، مجمع عمومی فوق العاده ایران خودرو با حضور ۵۱.۷۹ درصد از سهامداران برگزار شد.
در این نشست که بیشتر از ۹ ساعت به طول انجامید و با حواشی و اعتراضاتی همراه بود، اعضای جدید هیأت مدیره انتخاب شدند. شرکتهای خدمات گستر صبا انرژی، سرمایه گنجینه ایرانیان، بهینه سازان بهمن، اعتبار آفرین و مدیریت سرمایه گذاری ملی ایران بعنوان اعضای جدید عرضه شدند که با حضور سه عضو از بخش خصوصی، مدیریت این خودروساز بزرگ به بخش خصوصی منتقل شد.
این واگذاری اما واکنش های گوناگونی را به دنبال داشت. کنسرسیوم سهامداران بخش خصوصی در اطلاعیه ای اعلام نمود که با اعتماد نظام و دولت، مدیریت ایران خودرو را بر عهده گرفته و برنامه هایی برای ارتقاء کیفیت محصولات، احیای زیرساخت های تولیدی و مالی و افزایش رضایت مشتریان در دستور کار دارند. آنها همینطور وعده دادند که طی دو هفته بعد از آغاز به کار تیم جدید، گزارش کاملی از وضعیت مالی و بدهی های شرکت عرضه کنند.
با این وجود، برخی کارشناسان و نمایندگان مجلس نگرانی هایی در رابطه با این واگذاری ابراز کرده اند.
قبل از برگزاری مجمع ایران خودرو، حسینعلی حاجی دلیگانی- نماینده مردم شاهین شهر در مجلس شورای اسلامی- نیز در جلسه ای در تاریخ ۱۵ بهمن ۱۴۰۳، نسبت به این واگذاری اخطار داد و آنرا “فساد بزرگ” توصیف کرد.
وی معتقد بود که شرکت مورد نظر اهلیت لازم را ندارد و دارای پرونده های قضایی گوناگونی است و در صورت انجام این واگذاری، مسؤلان مربوطه باید پاسخگو باشند.
واگذاری سهام ایران خودرو به بخش خصوصی با مخالفت ها و نگرانی های جدی از جانب نمایندگان مجلس و کارشناسان روبرو شده است.
احمد بیگدلی- نماینده مردم خدابنده در مجلس شورای اسلامی- ضمن تأکید براینکه خصوصی سازی ایران خودرو باید بدون رانت و به شرکتی بدون حاشیه واگذار شود، معتقد بود که واگذاری به شرکتی که خود دارای تخلفات و پرونده های باز است، نمی تواند مشکلات حوزه خودرو را رفع کند و امکان دارد دردسرهای بیشتری ایجاد نماید.
علی خضریان، عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی، هم ضمن اشاره به تعارض منافع در این واگذاری، خاطرنشان کرده بود که حضور قطعه سازان در هیأت مدیره خودروسازان می تواند منجر به افزایش قیمت قطعات و کاهش تولید خودرو شود. در خیلی از کشورها، برای سهامداری قطعه سازان در خودروسازان محدودیت هایی وجود دارد تا از بروز انحصار جلوگیری شود.
از طرفی، برخی کارشناسان، از این واگذاری نوعی ''خصولتی سازی'' یاد می کرده و اعلام می کردند که در ایران، مفهوم ''بخش خصوصی'' اغلب با تعریف کلاسیک جهانی متفاوت است و خیلی از شرکتهای به ظاهر خصوصی وابستگی هایی به نهادهای حکومتی دارند. وی اخطار داد که این نوع واگذاری ها امکان دارد به افزایش فساد و ناکارآمدی منجر شود.
این مخالفت ها و نگرانی ها نشان دهنده حساسیت بالای مبحث واگذاری ایران خودرو به بخش خصوصی و ضرورت دقت و شفافیت در این فرایند بود؛ اما در نهایت تصمیم بر واگذاری برجای خود باقی ماند و بزرگترین واگذاری صنعت خودرو کشور صورت گرفت.
در مجموع، واگذاری مدیریت ایران خودرو به بخش خصوصی، تحولی بزرگ در صنعت خودروسازی ایران بحساب می آید. با این وجود، موفقیت این تغییر بستگی به اجرای صحیح خصوصی سازی، شفافیت در مدیریت و پاسخگویی به نگرانی های موجود دارد. زمان نشان خواهد داد که آیا این واگذاری می تواند به بهبود کیفیت و کارآمدی در بزرگ ترین خودروساز کشور منجر شود یا خیر؟

تغییر نشان برند ایران خودرو بعد از خصوصی سازی

بعد از واگذاری ایران خودرو به بخش خصوصی و آغاز فعالیت هیات مدیره جدید بر کرسی های گروه صنعتی ایران خودرو، نشان برندیگ این گروه خودروسازی بعد از ۱۰ سال تغییر نمود.
با توقف تولید پیکان در سال ۱۳۸۴ و معرفی خودروی سمند بعنوان نخستین خودروی ملی کشور، ایران خودرو تصمیم گرفت تا یک بازطراحی اساسی در لوگوی خود انجام دهد؛ این دفعه، طراحی لوگو به مرتضی ممیز، یکی از برجسته ترین طراحان گرافیک ایران و پدر گرافیک مدرن ایران، سپرده شد؛ او هم طرحی را عرضه داد که به جای ارابه و اسب کامل، تنها سر یک اسب را به تصویر می کشید. این طرح که نماد سرعت، قدرت و پویایی بود، به سرعت مورد استقبال قرار گرفت و بعنوان لوگوی رسمی ایران خودرو انتخاب گردید.
در پسا خصوصی سازی گروه صنعتی ایران خودرو، بعد از ۲۰ سال، با روی کار آمدن بخش خصوصی در مدیریت این شرکت، نشان تجاری ایران خودرو تغییر کرده و باز طراحی شده است.



منبع:

1404/01/12
12:23:39
19
5.0 از 5
تگهای خبر: افزایش قیمت , ایران خودرو , تور , توقف تولید
از این مطلب مسترکار خوشتون اومد؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان مسترکار در مورد این مطلب
نظرتون درباره ی این مطلب مسترکار چیه؟
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

mastercar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مستر كار محفوظ است

مستر كار

فروش خودرو و اخبار خودرو

مسترکار، یه پلت فرم هوشمند برای عاشقان خودرو و ماشین بازا