مسترکار - دنیای خودرو
صمت در هفته ای كه گذشت؛

آزادسازی واردات خودرو

آزادسازی واردات خودرو آزادسازی واردات خودرو در سال ۱۴۰۱، حذف ارز ترجیحی در سال آینده، درج فاکتورها در سامانه جامع تجارت، وضعیت نامناسب نوسازی خودرو های فرسوده و افزایش قیمت طلا همچون اخبار مهم این هفته صمت بود.



به گزارش مستر کار به نقل از مهر، ممنوعیت واردات خودرو بهار ۱۴۰۱ منقضی می شود، شروط خصوصی سازی خودروسازان، نتایج درج قیمت تولیدکننده روی کالا، وضعیت نامناسب نوسازی خودرو های فرسوده، درج فاکتورها در سامانه جامع تجارت، حذف ارز ترجیحی در سال آینده، افزایش قیمت طلا، مشکلات تجارت با سوریه، بازبینی لیست کالاهای تجارت آزاد با اوراسیا و مهر تأیید دیوان عدالت اداری بر قانونی بودن اجبار نماد اعتماد الکترونیکی همچون اخبار مهم هفته جاری حوزه صنعت، معدن و تجارت بود.
ممنوعیت واردات خودرو بهار ۱۴۰۱ منقضی می شود
طبق مصوبه مجلس مقرر شده برای سال آینده تعداد ۵۰.۰۰۰ دستگاه خودرو سواری و ۲۰.۰۰۰ دستگاه خودرو سواری دوگانه سوز (هیبریدی و برقی) وارد شود.
در این رابطه علی جدی عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس به مهر اظهار داشت: ممنوعیت واردات خودرو در ارتباط با مصوبه شورای هماهنگی اقتصادی سران سه قوه در سال ۹۷ است و مهلت قانونی این مصوبه در اوایل خرداد سال آینده تمام می شود. از سویی دیگر هم رئیس جمهور تمایل به آزادسازی واردات دارد و اعتقاد دارد که پس از گذشت ۳ ماه اول سال ۱۴۰۱، واردات خودرو باید آزاد شود. همینطور وزیر صمت هم موافق واردات در سال آینده است و در جلساتی که با خودروسازان داشتیم آنها اعلام نمودند که مشکلی با آزادسازی واردات ندارند.
وی اضافه کرد: ازاین رو به نظر نمی رسد شورای نگهبان و یا هیأت عالی نظارت بر حسن اجرای سیاست های کلی نظام، منعی در مقابل آزادسازی واردات خودرو قرار دهند.
همچنین محسن صالحی نیا معاون وزیر صمت اظهار داشت: تعرفه واردات خودرو برای سال آینده فعلا تغییری ندارد و بر مبنای همان تعرفه های قبلی است. تعرفه از ۴۰ درصد آغاز و تا مرز ۷۵ درصد بر مبنای حجم موتور خودرو اعمال می شود.
شروط خصوصی سازی خودروسازان
چند روز پیش رئیس جمهوری در بازدیدی سرزده از یکی از شرکتهای خودروسازی، ۸ دستور برای تحول در این صنعت صادر کرد؛ یکی از این دستورات در ارتباط با «تعیین تکلیف واگذاری مدیریت دولتی شرکتهای خودروسازی ایران خودرو و سایپا حداکثر ظرف ۶ ماه آینده به بخش غیر دولتی» بود.
در این رابطه رسول سلیمانی کارشناس صنعت خودرو به مهر اظهار داشت: اصلی ترین مسئله این است که دولت به این نتیجه رسیده باشد که می خواهد این کار را انجام دهد و در حد شعار نباشد چونکه در این صورت میتوان موانع و مشکلات در راه را حل کرد.
وی اضافه کرد: همینطور بحثی مطرح می کنند در مورد این که سهام خودروسازها در وثیقه بانک هاست اگر اراده کافی وجود داشته باشد قابل حل است؛ می توانند سهام های دیگری را وثیقه قرار دهند یا منابعی را که از خریدار سهام دریافت می کنند با یک قراردادی وثیقه قرار دهند و سهام را آزاد کنند. علاوه بر آن سهام چرخه ای در اختیار زیرمجموعه بنگاه است یعنی زیرمجموعه خودروساز، سهام خودروساز را گرفته است که واگذاری آن از واگذاری سهامی که دست سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ای درو) است مهم تر است چونکه میزان آن سهام بیشتر است.
سلیمانی اظهار داشت: از سویی دیگر دولت باید بحث تنظیم گری را تقویت کند چونکه شرکت دولتی در رویارویی با خریداران و مصرف کنندگان یک سری مسائل را رعایت می کند که شرکت خصوصی شاید رعایت نکند. همینطور در بحث خرید قطعه هم باید مدیریت دقیق و درستی صورت گیرد.
نامه نگاری خوانساری با مخبر در مورد نتایج درج قیمت تولیدکننده روی کالا
مسعود خوانساری رئیس اتاق بازرگانی تهران در نامه ای به محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور ضمن بیان این که مبحث طرح درج قیمت تولید کننده به جای قیمت مصرف کننده بر روی کالا، بدون توجه به نظرات ذینفعان اصلی آن یعنی تولیدکنندگان تنظیم شده است، نسبت به بروز ۷ پیامد شامل افت میزان تولید، تغییرات قیمت نهاده های تولید، کمبود تقاضا و قدرت چانه زنی بالای توزیع، خارج شدن برندهای معتبر و جایگزین شدن واحدهای زیرپله ای و افت کیفیت، عدم سرمایه گذاری در تولید، عدم وجود زیر ساختهای لازم نظیر شفافیت همه عوامل زنجیره و شتابزدگی و زمان نامناسب برای اجرای طرح اخطار داد.
وضعیت نامناسب نوسازی خودرو های فرسوده
محمدحسین گودرزی رئیس کارگروه بازیافت خودرو های فرسوده با اشاره به اینکه ۸۰ درصد مرکز اسقاط و بازیافت کشور تعطیل شده اند، به مهر اظهار داشت: متأسفانه شاهد قانون گریزی های زیادی برای نوسازی خودرو های فرسوده هستیم؛ از سویی دیگر ناکارآمدی بخش حمل و نقل عمومی، تعطیلی مراکز اسقاط و بازیافت، خدشه وارد شدن بر ایجاد اشتغال مولد و … هم از دیگر علل وضعیت نامناسب فعلی نوسازی ناوگان و از رده خارج کردن خودرو های فرسوده کشور است.
وی اظهار نمود: وضعیت بگونه ای است که آمار اسقاط خودرو های فرسوده از ۳۲۰ هزار دستگاه در سال به ۶۰۰۰ هزار دستگاه در سال رسیده است.
درج فاکتورها در سامانه جامع تجارت
سید رضا فاطمی امین وزیر صمت اظهار داشت: با درج فاکتورها در سامانه جامع تجارت، بازرسی ها هوشمند شده و رصد و پایش بازار بدون دخالت عامل انسانی انجام می شود، وقتی بار نظارتی و بازرسی روی خرده فروشی ها برداشته شود به ثبات قیمتی کمک می شود.
حذف ارز ترجیحی در سال آینده
پس از کش و قوس های فراوان بالاخره روز یکشنبه ۱۵ اسفند ماه نمایندگان مجلس رای به حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی دادند؛ ارزی که به قول فعالان اقتصادی به نام مردم و به کام دیگران توزیع می شود.
خبرگزاری مهر در مورد کم و کیف حذف ارز ترجیحی گزارشی منتشر نمود که برای مطالعه آن می توانید به اینجا رجوع کنید.
افزایش قیمت طلا
ابراهیم محمدولی رئیس اتحادیه سازندگان و فروشندگان طلا و جواهر تهران به مهر اظهار داشت: این روزها به خاطر اتفاقاتی که در صحنه بین الملل بین دو کشور روسیه و اوکراین افتاده، کل اقتصاد دنیا تحت تاثیر قرار گرفته است؛ بگونه ای که روی اونس جهانی طلا هم اثر گذاشته و آنرا گرفتار نوسانات افزایشی کرده است. نوسانات فعلی در اونس جهانی کم سابقه ترین وضع را بوجود آورده است.
وی اضافه کرد: نوسانات اونس جهانی بر قیمت داخلی طلا اثرگذار بوده که سبب شده انتظارات خوبی در داد و ستد و خرید طلا نداشته باشیم. اسفند ماه خرید طلاست و باید بیشتر از ماه های دیگر رونق داشته باشیم اما اسفند سال جاری وضع متفاوت می باشد و داد و ستد در بازار زیاد نیست.
به گفته محمدولی، به فاصله قیمتی بین طلا و سکه اصطلاحاً حباب می گویند که امروز حباب سکه ۳۵۰ هزار تومان شده است.
مشکلات تجارت با سوریه
فرزاد پیلتن مدیرکل دفتر عربی آفریقایی سازمان توسعه تجارت ایران به مهر اظهار داشت: در سال های گذشته پروژه های خیلی خوبی در کشور سوریه توسط شرکتهای ایرانی اجرا شد منتهی به دلایلی همچون تشدید تحریم ها، عدم امکان صدور ضمانت نامه، صادرات خدمات فنی مهندسی از ایران به سوریه تا حد زیادی کاسته شده است.
وی اضافه کرد: از سویی دیگر هم مسائلی که در کشور سوریه از نظر امنیتی صورت گرفت و مشکلات مالی دولت سوریه و متوقف شدن پروژه های زیرساختی در این کشور، بر کاهش صادرات خدمات فنی و مهندسی تاثیر گذاشت.
پیلتن اظهار داشت: مشکل عمده تجارت با سوریه موضوعات بانکی و حمل و نقلی است که ورود کالاها و خدمات فنی و مهندسی ایران به سوریه را با مشکلاتی مواجه کرده است. مشکل دیگر عدم امکان رفت و آمد ساده و ارزان میان تجار دو کشور است که به علت مشکلات حمل و نقل هوایی، امکان ارتباط با هزینه کم فعلا در دسترس نیست.
بازنگری لیست کالاهای تجارت آزاد با اوراسیا
رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران ضمن اشاره به بررسی لیست های کالایی در قالب مذاکرات برای موافقت نامه تجارت آزاد با اوراسیا از دستگاههای دخیل درخواست نمود نظرات کارشناسی خویش را اعلام کنند.
جزئیات بیشتر را اینجا بخوانید.
مهر تأیید دیوان عدالت اداری بر قانونی بودن اجبار نماد اعتماد الکترونیکی
دیوان عدالت اداری در رای خود ضمن رد ادعای مطرح شده در خصوص مغایرت اجبار این ماد با برخی اصول قانون اساسی، سیاست های کلی اقتصادی مقاومتی، برخی مواد قانون مدنی و ماده ۷ قانون اجرای سیاست های کلی اصل ۴۴ در زمینه تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار و محدود شدن خلاقیت و حوزه های نوآوری در کسب و کارهای آنلاین، این اجبار قانونی را منطبق بر الزامات مبارزه با پولشویی و پیشگیری از فرار مالیاتی و در جهت تحقق شفافیت اقتصادی بخصوص در مورد کسب و کارهای آنلاین و استفاده کنندگان از درگاه های پرداخت اینترنتی ذکر کرده است. (جزئیات بیشتر)


منبع:

1400/12/20
13:28:26
557
5.0 از 5
تگهای خبر: آنلاین , افزایش قیمت , امنیت , ایران خودرو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
mastercar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مستر كار محفوظ است

مستر كار

فروش خودرو و اخبار خودرو