اقتصاد آبی فرصتی تاریخی
مستر کار: اقتصاد آبی پایدار با تمرکز بر جوامع بومی و محلی، بازگشت سرمایه سودآور و آینده ای امیدوارکننده را ارائه می دهد و با سیاست های هوشمند و رویکرد چندجانبه، می توانیم پتانسیل عظیم اقتصاد آبی پایدار را ارائه نماییم.
به گزارش مستر کار به نقل از ایسنا، وقتی صحبت از اقیانوس به میان می آید، فلسفه قرن بیستم «استخراج و کسب درآمد» به انتها رسیده است. آلودگی پلاستیکی گسترده، کاهش منابع، اسیدی شدن آب ها و مناطق مرده گسترده به این معنا است که ما باید مسیر جدیدی را ایجاد نماییم.
تنها راه پیش رو دایره ای و پایدار می باشد اما پایدار ماندن به مفهوم سود قبلی یا بازگشت سرمایه نیست. اقتصاد آبی پایدار دارای پتانسیل اقتصادی دست نخورده عظیمی است و هم اکنون، جهان آغاز به توجه کرده است.
همچون پیش نیازهای کلیدی برای تامین مالی موفق اقتصاد اقیانوسی، اراده سیاسی است. دولت ها باید برای حاکمیت نوآورانه در حوزه سرمایه گذاری تلاش کنند و تعدادی از آنها قبلا آغاز نموده اند. کنیا یک صندوق بانک اقتصاد آبی را برنامه ریزی نموده است و چین متعهد شده است که ۳۱ پروژه حفاظت و احیای محیط زیست دریایی را در پنج سال آینده راه اندازی کند.
از طرف دیگر پرتغال می خواهد تا سال ۲۰۳۰ به ۱۰ گیگاوات ظرفیت تجدیدپذیر دریایی برسد و هند متعهد شده است که پلاستیک های یک بار مصرف را ممنوع کند. لیست کشورهایی که اقدامات انجام می دهند ادامه دارد اما هنوز تعهدات بیشتری لازم است.
بانک توسعه آمریکای لاتین تعهد داوطلبانه ۱.۲ میلیارد دلاری را برای پشتیبانی از پروژه هایی که به نفع اقیانوس منطقه است، اعلام نموده است و بانک سرمایه گذاری اروپا نیز ۱۵۰ میلیون یورو اضافی را به عنوان قسمتی از ابتکار اقیانوس های پاک در سراسر منطقه کارائیب اختصاص خواهد داد. این پول برای بهبود انعطاف پذیری آب وهوا، مدیریت آب و مدیریت زباله های جامد مصرف خواهد شد.
طبق گزارش ویفروم، بخش خصوصی نیز می تواند در توسعه ساختار مالی مورد نیاز برای یک اقتصاد آبی پر رونق نقش داشته باشد. راهکارهای نوظهور اقیانوسی، بازگشت سرمایه را ارائه می کنند و همین طور تقاضای رو به رشد مصرف کنندگان را برای محصولات پایدار و نگاهی مثبت برای کسب وکار برآورده می کنند.
چالش صیانت از سیاره ما متعهد به سرمایه گذاری حداقل یک میلیارد دلاری برای پشتیبانی از ایجاد، گسترش و مدیریت مناطق حفاظت شده دریایی و مناطق بومی و محلی دریایی و ساحلی تا سال ۲۰۳۰ است.
اقتصاد آبی پایدار یکی از بازارهای سرمایه گذاری بزرگ بعدی است که مسلما خطراتی هم دارد. هم اکنون، دولت ها، بانکهای توسعه چندجانبه و بخش های بشردوستانه درحال افزایش کارهای خود در حوزه تامین مالی اقتصاد آبی هستند.
در صورتیکه هنوز باید کارهای بیشتری صورت گیرد، آنها زمینه را برای یک محیط سرمایه گذاری فراهم می کنند که نه فقط اقیانوس را حفظ می نماید، بلکه اقتصاد آبی را به یک شرکت پر رونق و سودآور تبدیل می کند.
منبع: mastercar.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب