مسترکار - دنیای خودرو
جزئیاتی از بخشنامه جدید واردات ماشین آلات معدنی؛

اصلاحات تسهیل گر، پیش روی معادن

اصلاحات تسهیل گر، پیش روی معادن به گزارش مستر کار، انتشار شیوه نامه واردات ماشین آلات معدنی در ۲۶ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ به علت دارا بودن برخی محدودیت ها منجر به ابراز نگرانی معدنداران و فعالان این حوزه شد.



به گزارش مستر کار به نقل از مهر انتشار شیوه نامه واردات ماشین آلات معدنی در ۲۶ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ به علت دارا بودن برخی محدودیت ها منجر به ابراز نگرانی معدنداران و فعالان این حوزه شد. بر طبق این شیوه نامه، ثبت سفارش و واردات ماشین آلاتی بلامانع بود که نو و مستعمل با سال ساخت حداکثر پنج سال هستند و سابقه ساخت داخل ندارند. همینطور مقرر شده بود که واردات ماشین آلات با سابقه ساخت داخل در صورتی امکان پذیر است که به میزان خرید یک دستگاه از سازندگان داخلی، واردات یک دستگاه صورت پذیرد.
کاهش حجم بهره برداری و فرسوده شدن خیلی از ماشین آلات و کمبود دستگاههای موجود، همچون دغدغه های فعالان حوزه معدن بود است که دلیل اصلی آن، محدودیت و ممنوعیت واردات ماشین آلات مورد نیاز طی سالهای گذشته بوده است. کهبرگزاری جلسات مختلف در وزارت صمت برای حل این موضوع، کارشناسان معاونت معدن، با حضور تشکل های معدنی، انجمن ها و سازندگان ماشین آلات، به تصمیماتی در شفاف سازی توان داخل انجامید که بر مبنای آن، معاونت معادن این وزارت خانه نسبت صدور بخشنامه جدید تأمین ماشین آلات معدنی اقدام نمود. با تمرکز بر این بخشنامه و اعمال اصلاحات کارشناسانه، به این مطالبات پاسخ دادند. در واقع بخشنامه جدید با تسهیل نحوه فرایند تأامین ماشین آلات معدنی توسط معادن و شفاف سازی در روند صدور مجوزها، به منزله گامی بزرگ در جهت توسعه بخش معدن کشور به حساب می آید.
حذف محدودیت ها از واردات ماشین آلات بدون سابقه ساخت
بر اساس این بخشنامه، تنها شرط واردات ماشین آلات معدنی توسط بهره برداران و پیمانکاران، پرداخت تعیین تکلیف حقوق دولتی و اعتبار پروانه بهره برداری به مدت بیشتر از ۱۸ ماه و داشتن پروانه معتبر بهره برداری است. همینطور بر این اساس معادنی که شرط بالا را داشته باشند، امکان واردات ماشین آلات زیر ۵ سال ساخت که سابقه ساخت داخل ندارند (بر اساس فهرست و محدوده اعلامی) را بدون محدودیت در تعداد جهت استفاده در معدن خواهند داشت. و در چارچوب یک جدول در این بخشنامه ذکر شده هم بدون محدودیت در تعداد وجود دارد. در این بند به صورت مشخص و شفاف ذکر شده که واردات این دسته از ماشین آلات تا سال ساخت ۲۰۱۷ مجاز است.
یکی دیگر از اصلاحاتی که مسیر فعالیت معدنداران را تسهیل کرده اینست که معاونت معادن در مورد نحوه واردات معادن غیر فعال محدودیتی ایجاد نکرده است. چون که خیلی از این معادن، از تجهیزات و ماشین آلات معدنی برخوردار نیستند و مسلماً سابقه بهره برداری و اکتشافدر نتیجه امکان بهره برداری را هم ندارند؛ ازاین رو معادن غیر فعال هم می توانند مانند سایرین از مفاد این بخشنامه بهره ببرند تا با تأمین ماشین آلات مورد نیاز، نسبت به فعال سازی و یا افزایش ظرفیت عملیات معدنکاری خود اقدام نمایند..
بر اساس این بخشنامه، برای واردات ماشین آلات بیشتر از ۵ تا ۱۰ سال ساخت هم جدولی بر مبنای نوع ماده معدنی و میزان عملیات معدنی مشخص شده است که تعداد مجوز واردات در این بخش هم برای هر معدن به صورت کاملاً شفاف مشخص است. همینطور مبنای میزان عملیات معدنی که تابحال سابقه تولید بود، به میزان اسمی تولید تغییر پیدا کرد تا معادنی که به واسطه ی نداشتن ماشین آلات، کمتر از ظرفیت اسمی خود تولید می کردند هم بتوانند برای دستیابی به ظرفیت اسمی تولید، از مجوز واردات ماشین آلات در این بخش هم بهره مند شوند. تنها واردات ماشین الات معدنی تا ۱۰ سال ساخت مشمول محدودیتی در صدور مجوز می شوند، چون که عمر فعالیت این دسته از ماشین آلات بالا بوده و در مواردی فرسودگی آنها می تواند معدن را با مشکلات و خطراتی مواجه کند. محدوده مجوزدهی در مورد این دسته از ماشین آلات، در چارچوب جدولی مشخص طراحی شده است.
تمام مجوزهای بالا مشروط به استفاده ماشین در معدن است که در این حوزه تعهدی از متقاضیان دریافت می شود. همینطور در جهت صورتی که به علت بروز مشکلات امکان ادامه فعالیت در یک معدن وجود نداشته باشد، و واگذاری ماشین آلات معدنی نیز، متقاضیان ماشین آلات معدنی در صورتیکه قصد انتقال و یا واگذاری ماشین آلات خود قبل از مدت ۵ ساله از تاریخ ترخیص را دارند، می تواند با دریافت مجوز از وزارت صمت نسبت به این کار اقدام نمایند. رفع محدودیت از این بند سبب می شود که اگر فردی تصمیم به فروش معدن و دستگاههای خود قبل از مدت ۵ ساله ای که از زمان ترخیص ماشین آلات تعیین شده است را داشته باشد، با محدودیت مواجه نشود.
بهره بردارانی که متقاضی دریافت مجوز واردات ماشین آلات معدنی هستند، درخواست نامه ای به سازمان صمت استان خود عرضه کرده و بعد از تکمیل فرمی که در پیوست بخشنامه مشخص شده است، می تواند نسبت به صدور دریافت مجوز خود از استان اقدام نماید. همینطور سازمان صمت استان ها، فرم تکمیل شده و شماره پرونده متقاضی را به سازمان صمتمعاونت معادن ارجاع می دهد تا ثبت نهایی صورت گیرد. ازاین رو بررسی پرونده در معاونت که باعث کندشدن روند صدور مجوز می شد به صورت کامل حذف شد. همینطور برنامه سیستمی شدن صدور مجوز سازمان های استانی هم در دستور کار معاونت معادن قرار دارد تا از این طریق ضمن تسریع در صدور مجوز، احتیاج به رجوع حضوری به سازمانهای استانی و ستاد وزارت خانه هم به صورت کامل حذف شود.
ماجرای وعده صندوق بیمه برای ماشین آلات با سابقه ساخت داخل
دهقانی، مدیرعامل صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیتهای معدنی در جلسه هم اندیشی معدنی ها با عرضه پیشنهادی گفت در صورتیکه وزارت صمت به مدت ۲ سال محدودیت واردات ماشین آلات با سابقه ساخت را رفع کند، صندوق بیمه معادن تمام دستگاههای تولیدکنندگان را خریده و با عرضه تسهیلات به متقاضیان خواهد فروخت اما این پیشنهاد با وجود مطالبات رسانه ای در حد یک وعده توخالی باقی ماند! تابحال عملیاتی نشد.
در این میان تاکید بر این نکته ضروریست که هم اکنون صندوق بیمه معادن زیر مجموعه وزارت صمت بوده و اقدامات این صندوق بایستی بر مبنای سیاست های وزارت خانه باشد.
حدود ۱ ماه بعد از این وعده تفاهم شد که معاونت ماشین آلات در وزارت صمت تفاهم شد که صندوق بیمه با عرضه دریافت فهرست سازندگان، محصولات تولیدی و قیمت این ماشین آلات از معاونت ماشین آلات وزارت صمت، به صندوق بیمه نسبت به اعلام فراخوان خرید ماشین آلات معدنی با عرضه تسهیلات به معادن کشور اقدام می نمایدنماید. برآورد می شود با عنایت به این که تولیدات داخل به طور عمده مورد نیاز معادن کوچک مقیاس است، این معادن بتوانند با تأمین مالی صورت گرفته، در جهت توسعه و نوسازی تجهیزات و ماشین آلات معدنی خود با کمک صندوق بیمه عمل کنند.
باتوجه به این که فهرست سازندگان و محصولات ایشان به صندوق اعلام شده است و ثبت نام متقاضیان از راه فرخوان صندوق بیمه معادن نیازمند زمان است، اعلام فراخوان هر چه سریع تر می تواند کمبود ماشین آلات معادن را جبران کرده و تولیدکنندگان داخلی را هم به افزایش ظرفیت تولید سوق دهد.

1401/08/09
09:00:05
621
5.0 از 5
تگهای خبر: بیمه , تور , تولید , ثبت نام
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۲
mastercar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مستر كار محفوظ است

مستر كار

فروش خودرو و اخبار خودرو