مسترکار - دنیای خودرو

کاربرد زغال صنعتی

کاربرد زغال صنعتی در گذشته، استفاده از زغال، به مصارف خانگی مثل پخت و پز و ایجاد گرمایش ختم می‌شد. اما امروزه این محصول نه تنها برای مصارف خانگی بلکه در صنعت نیز به کار برده می‌شود.


آیا می‌دانستید زغال صنعتی علاوه بر کاربرد و مصرف خانگی برای کارهای صنعتی هم استفاده می‌شود؟ در گذشته، استفاده از زغال، به مصارف خانگی مثل پخت و پز و ایجاد گرمایش ختم می‌شد. اما امروزه این محصول نه تنها برای مصارف خانگی بلکه در صنعت نیز به کار برده می‌شود.

از طرفی تولید این زغال به روش‌های روز انجام می‌شود و تفاوت‌های زیادی با زغال‌های سنتی دارد. شما می‌توانید با استفاده از تولید این نوع زغال، به کسب درآمدی بالا حتی با سرمایه‌ای محدود برسید. اما قبل از آن باید به خوبی با زغال صنعتی و کاربردهای آن آشنا شوید. در ادامه به اینکه ذغال صنعتی چیست و کاربردهای آن در صنعت می پردازیم.

زغال صنعتی چیست؟

تولید زغال به دو روش سنتی و صنعتی انجام می‌شود. در روش سنتی، درختان را در کوره‌های سنتی می‌سوزاندند و بعد از آن استفاده می‌کردند. با پیشرفت تکنولوژی، روش‌های صنعتی و پیشرفته تولید زغال به وجود آمد.

با پیشرفت صنعت، تولید زغال با استفاده از دستگاه‌های پیشرفته صنعتی انجام می‌شود. در واقع به انواع زغال تولیدشده به روش صنعتی، زغال صنعتی می‌گویند. اما دلیل نام‌گذاری زغال صنعتی، فقط به دلیل روش تولید آن نیست. چون از آن در صنعت نیز استفاده می‌شود. به طور کلی زغال صنعتی از نظر کاربرد و مواد اولیه، به دو دسته تقسیم می‌شود:

1.زغال صنعتی فشرده

این نوع زغال، برای مصارف خانگی و زندگی روزمره افراد تولید می‌شود و مواد اولیه آن از چوب و ضایعات چوبی مانند خاک اره است.

2.زغال صنعتی گرافیتی

این زغال، در کاربرد و مواد اولیه با زغال فشرده متفاوت است. زغال صنعتی گرافیتی، در ماشین‌های بزرگی مثل توربین‌ها، دستگاه‌های موجود در سدها و موتورها کاربرد دارد و برای تولید آن از مواد اولیه‌ای مثل کربن و گرافیت استفاده می‌شود.

زغال صنعتی گرافیتی، در مواردی دیگر از رزین یا فلزهایی مانند مس و نقره هم تشکیل می‌شود و با توجه به نوع دستگاه و محیط استفاده، مصرف می‌شود.

زغال صنعتی گرافیتی، بر اساس کاربردش، به دو دسته زغال برقی/ الکتریکی و زغال مکانیکی تقسیم می‌شود که در ادامه کاربرد هر یک از آن‌ها به طور کامل آمده است:

·زغال صنعتی برقی / الکتریکی

این زغال، به نام‌های زغال برقی و گرافیتی نیز شناخته شده و یکی از اجزای مهم ژنراتورهای الکتریکی محسوب می‌شود.

زغال برقی، برای انتقال جریان الکتریکی از قسمت ثابت به بخش در حال حرکت دستگاه استفاده می‌شود. چون استفاده از سیم در این قسمت به دلیل به هم پیچیدن و جداشدن آن از مدار، مناسب نیست. در نتیجه زغال صنعتی به جای سیم، به عنوان ‌هادی جریان الکتریکی در ژنراتور عمل می‌کند و آن را به حرکت در می‌آورد.

·زغال صنعتی مکانیکی

از این نوع زغال، برای فعالیت‌های مکانیکی مثل آب‌بندی کردن مخازن، پمپ‌ها و سیستم لوله کشی، عایق حرارتی کوره‌ها و ریل‌های مذاب و ریخته‌گری استفاده می‌شود.

زغال صنعتی مکانیکی، در تیغه‌ها و پره‌های گرافیتی پمپ وکیوم، اتصالات و بوش‌های کربنی، صفحه کلاج و لنت‌های کربنی ماشین آلات نیز کاربرد دارد.

آیا می توان از زغال در صنعت استفاده کرد؟

زغال گرافیتی با وجود اینکه فلز نیست، اما رسانای خوبی برای جریان الکتریکی است. از طرفی به دلیل وجود گرافیت در ترکیباتش نیز خواص زیادی در صنایع مختلف دارد. در زیر خواص گرافیت در صنایع مختلف برای شما بیان می‌شود:

1.مقاومت شیمیایی زغال صنعتی

این نوع زغال، به دلیل وجود کربن و گرافیت در محیط‌های شدیدا اسیدی و بازی دوام آورده و تجزیه نمی‌شود. 

2.روان کنندگی کربن

زغال صنعتی خاصیت سایشی و درجات فشردگی متفاوتی دارد. این ویژگی، آن را به روان‌کننده‌ای قوی در محیط‌های حساس، خشک و بدون قابلیت روغن‌کاری تبدیل می‌کند. خاصیت روان‌کنندگی زغال صنعتی باعث محافظت از ماشین‌آلات و سیستم‌های صنعتی نیز می‌شود.

3.مقاومت حرارتی بالا

زغال صنعتی می‌تواند بدون تغییر شکل ظاهری و کم‌ترین حالت انبساط، حرارت زیادی را تحمل کند. به همین دلیل از آن برای عایق‌بندی حرارتی در کوره‌ها، جابه جایی مواد مذاب در صنایع مختلف مانند ذوب آهن و فولاد، کوره‌هایی با دمای بسیار بالا و تیغه‌های وکیوم استفاده می‌شود.

مهم‌ترین صنایع مصرف‌کننده زغال صنعتی گرافیتی به شرح زیر هستند:

  • تولید مواد غذایی
  • نساجی
  • ساخت و ساز و مصالح
  • فولادی
  • بسته‌بندی
  • کشاورزی

7 کاربرد زغال صنعتی که نمی‌دانید!

همان‌طور که گفته شد زغال صنعتی در صنایع گوناگونی کاربرد دارد و می‌توان از آن با توجه به نیاز صنعت مورد نظر استفاده کرد. کاربردهای مهم زغال صنعتی، به شرح زیر هستند:

  1. در اغلب لوازم برقی، مخصوصا در لوازم خانگی مانند لباس‌شویی، جاروبرقی، ظرفشویی، سشوار، آبمیوه‌گیری، مخلوط‌کن و ...
  2. مصرف فراوان در قطارها، موتور کارخانجات صنعتی
  3. در ابزارآلات برقی کوچک و بزرگ، مانند دریل بتن‌کن، فرز سنگ‌بری، مینی‌فرز، فرز آهنگری، دستگاه پولیش، انواع دریل‌ها و لوازم صنعتی
  4. استفاده به عنوان لوازم یدکی مصرفی در موتور
  5. در توربین‌های بادی و آبی
  6. کاربرد در استارتر، دینام و شیشه‌های برقی اتومبیل
  7. استفاده در ماشین‌های الکتریکی، مانند موتورها و ژنراتورهای الکتریکی

کاربرد زغال در موتورهای الکتریکی

یکی از مهم‌ترین کاربردهای زغال صنعتی، استفاده از آن در موتورهای الکتریکی است. از زغال صنعتی، بر روی پوسته کالکتور موتور و برای انتقال جریان الکتریکی به قطعات برقی استفاده می‌شود. دلیل استفاده از زغال، به جای سیم در قطعات متحرک برقی، پیچیده شدن سیم به دور خودش در هنگام چرخش موتور و در نهایت از کار افتادن آن است.

یکی از نکات مهم در انتخاب و استفاده از زغال صنعتی، توجه به کارکرد موتور، دور موتور، قدرت و توان بازدهی آن است. چون زغال‌ها بر همین اساس به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند و هر یک از آن‌ها درجه سختی و نرمی، چگالی، ضریب مقاومت و میزان هدایت برقی متفاوتی دارند.

شما باید در هنگام انتخاب زغال، بدانید که کدام یک از انواع زغال‌ها برای شما کاربرد بیشتری دارد.

به طور کلی زغال صنعتی به عنوان رسانا در موتورهای الکتریکی استفاده می‌شود. این زغال، از فلز نرم‌تر است و به هنگام چرخش موتور هیچ آسیبی به قطعات داخلی آن نمی‌رساند.

زغال صنعتی، به دلیل داشتن این خاصیت نرمی، در هنگام کار کردن و چرخش موتور مصرف و به مرور زمان نیز تمام می‌شود. برای همین باید موتورهای الکتریکی را هر چندوقت یک‌بار به این نوع زغال، تجهیز کنید.

نقش زغال در صنعت

همانطور که احتمالا تا به حال متوجه شدید، زغال صنعتی، یکی از عوامل مهم در چرخش چرخ صنعت به شمار می‌رود. این نوع زغال، با روش‌های صنعتی تولید شده و به بازار عرضه می‌شود.

زغال صنعتی گرافیتی همانند زغال فشرده، با استفاده از دستگاه‌های پیشرفته تولید زغال به دست می‌آید. تولید زغال صنعتی، به عنوان یکی از راه‌های کسب درآمد بالا با سرمایه‌ای کم، معروف شده است. ظاهر فعالیت در این حیطه، به شکلی است که به نظر نمی‌رسد انجام این کار سود خوبی به همراه داشته باشد. بر خلاف تصور عموم، تولید زغال فشرده سود زیادی دارد، اما رسیدن به این سود تنها یک شرط دارد. شما باید زغال‌های باکیفیت تولید کنید تا بتوانید با دیگران رقابت کنید.

 

1401/10/06
18:31:49
502
5.0 از 5
تگهای خبر: رپورتاژ , ابزار , اتومبیل , تكنولوژی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۴
mastercar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مستر كار محفوظ است

مستر كار

فروش خودرو و اخبار خودرو