مسترکار - دنیای خودرو
در گزارش مستر كار مطرح شد؛

جزییات تجارت ترجیحی با اندونزی

جزییات تجارت ترجیحی با اندونزی مستر کار: مدیرکل دفتر شرق آسیا سازمان توسعه تجارت ضمن تشریح جزییات تجارت ترجیحی با اندونزی از راه اندازی مرکز تجاری در جاکارتا و اعزام رایزن تجاری به این کشور آگاهی داد.



کاوه دلیری در گفت و گو با خبرنگار مهر در مورد وضعیت روابط تجاری و اقتصادی با کشور اندونزی باتوجه به سفر رییس جمهور به این کشور، گفت: با وجود این که در بحث روابط سیاسی با کشور اندونزی در سطح مطلوبی قرار داشته و در سازمان هایی مانند کنفرانس اسلامی، جنبش غیرمتعهدها، دی ۸ و… حضور داریم اما در عرصه اقتصادی و تجاری متناسب با ظرفیتهای بالقوه دو کشور جلو نرفته ایم. البته در تعاملات تجاری با شرق آسیا، اندونزی در رتبه دوم قرار دارد اما جای رشد وجود دارد.
اندونزی یک بازار خوب مصرفی است
مدیرکل دفتر شرق آسیا و اقیانوسیه سازمان توسعه تجارت ایران با اعلان اینکه اندونزی می تواند یکی از شرکای اصلی ایران در سال های آتی باشد، اضافه کرد: اندونزی ۲۷۰ میلیون نفر جمعیت دارد و چهارمین کشور پرجمعیت دنیا و پرجمعیت ترین کشور اسلامی شمرده می شود. این مساله نشان میدهد که اندونزی بازار خوب مصرفی در عرصه کالاهای مصرفی و خدمات دارد که می تواند از این جنبه به بازار اندونزی راه یابیم.
وی افزود: نکته دیگر آنکه اندونزی از نظر اقتصادی کشور قوی شمرده می شود و اکنون شانزدهمین اقتصاد بزرگ دنیا است؛ برمبنای گزارشات نهادهای بین المللی با وجود شیوع ویروس کرونا اما اقتصاد اندونزی رو به رشد بوده و پیش بینی می شود تا ۱۰ سال آینده جزو ۵ اقتصاد بزرگ دنیا باشد. این مساله نشان میدهد که اندونزی می تواند به عنوان یکی از شرکای اصلی ایران تعریف شود.
روابط تجاری کمرنگ ایران و اندونزی
دلیری در مورد میزان نفوذ ایران در اندونزی، اظهار داشت: اندونزی حدود ۲۳۰ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۲ از کشورهای مختلف واردات داشته و سهم ایران حدودا ۸۰۰ میلیون دلار بوده است. از آن طرف هم واردات ما از دنیا ۵۹ میلیارد دلار بوده که سهم اندونزی ۱۰۰ میلیون دلار بوده است. بدین سبب در سبد تجاری ما اندونزی نقش پررنگی ندارد و باید تقویت شود.
مدیرکل دفتر شرق آسیا و اقیانوسیه سازمان توسعه تجارت ایران اضافه کرد: از سویی دیگر ایران در هیچ کدام از سبدهای محصول و گروههای کالایی که اندونزی از کشورهای مختلف وارد می کند، بازیگر اصلی نیست و این در حالیست که در داخل ایران ظرفیت زیادی در گروههای کالایی مورد نیاز اندونزی وجود دارد.
وی افزود: به عنوان نمونه انتقال پایتخت اندونزی از جاکارتا به نوسانتارا موجب می شود که فرصت ده ها میلیارد دلاری برای صادرات خدمات فنی و مهندسی، مواد اولیه، محصولات ساختمانی، برق، محصولات راهسازی و… به این کشور برقرار شود.
جزئیات تجارت ترجیحی با اندونزی
دلیری به سفر رییس جمهور اشاره نمود و اظهار داشت: در حین سفر رییس جمهور توافقات زیادی در عرصه های گمرک، لجستیک، تهاتر، خدمات فنی مهندسی و مهم ترین آن یعنی موافقت نامه تجارت ترجیحی به امضا رسید.
وی با اعلان اینکه یکی از شیوه ها ی توسعه تعاملات اقتصادی و تجاری در دنیا بهبود معاهدات و توافقنامه ها ی تجاری دوجانبه و چندجانبه است، اضافه کرد: در موافقت نامه تجارت ترجیحی کشورها با هم تصمیم می گیرند که ورود تعدادی از کد تعرفه ها (گروه کالایی) را تسریع و تسهیل کنند و مهم تر آنکه تعرفه گمرکی این کالاها را کاهش (تخفیف) می دهند. این مساله سرعت ورود کالا به بازار را نسبت به رقبا می افزاید و ایران نسبت به رقبا برای ورود به بازار اندونزی مزیت می یابد و در مقابل ما هم این کار را می نماییم.
مدیرکل دفتر شرق آسیا و اقیانوسیه سازمان توسعه تجارت ایران اشاره کرد: در این موافقت نامه که به امضای طرفین رسیده حدود ۲۰۰ کد کالا ما به طرف اندونزی تخفیف دادیم و بیش از ۲۰۰ کد تعرفه هم طرف اندونزی به ما تخفیف داده است حدود ۲۰۰ کد کالا ما به طرف اندونزی تخفیف دادیم و بیش از ۲۰۰ کد تعرفه هم طرف اندونزی به ما تخفیف داده است.
وی اضافه کرد: مقدمات اجرای این موافقت نامه طی ۶ ماه آتی در داخل کشورها طی خواهد شد و در نهایت بصورت عمومی اطلاع رسانی می شود تا تجار و بازرگانان ما نحوه ورود به این کشور را بررسی و اهتمام کنند به بازار این کشور حضور یابند.
دلیری افزود: بدین سبب مهم ترین دستاورد سفر رییس جمهور به اندونزی امضای همین موافقت نامه بود برای اینکه بیش از ۱۷ سال است که این مساله در کشور دنبال می شد.
چه کالاهایی به اندونزی می توانیم صادر کنیم؟
وی در مورد ظرفیتهای صادراتی به اندونزی گفت: بیش از ۸۰ درصد صادرات ما در چند گروه کالایی محدود است که به طور معمول در عرصه های پتروشیمی، محصولات معدنی، آهن و فولاد است. برنامه سازمان توسعه تجارت این است که سبد صادراتی کشور را متنوع نماییم.
دلیری اضافه کرد: تا حالا آهن و فولاد و فلزات و مصنوعات با بیش از ۳۰۰ میلیون دلار بیشترین نقش را در صادرات به اندونزی داشتند که باید اهتمام نماییم این سبد را متنوع نماییم. مزیت های ما برای صادرات به اندونزی محصولات نفتی همچون سوخت ها و روغن های معدنی، محصولات قیری و موم ها، محصولات معدنی مثل روی، سرب، سنگ مس، سنگ گچ، مواد پلاستیکی، فرش، کفپوش، محصولات نباتی، میوه های خوراکی و محصولات شیمیایی همچون مزیت های صادراتی به اندونزی است. پ
صادرات محصولات حلال به بازار ۲۶۰ میلیون نفری اندونزی
وی تصریح کرئ: همین طور یک بازار مهم در اندونزی به نام بازار محصولات حلال وجود دارد که پتانسیل بالایی در این زمینه برای صادرات داریم. اگر موضوع استاندارد و برند حلال را مرتفع نماییم می توانیم وارد بازار ۲۶۰ میلیون نفری اندونزی شویم. در سازمان توسعه تجارت پی گیر هستیم.
راه اندازی مرکز تجاری در جاکارتا؛ به زودی
مدیرکل دفتر شرق آسیا و اقیانوسیه سازمان توسعه تجارت ایران همین طور اظهار داشت: اقداماتی که برای نفوذ به بازار اندونزی لازم است که همچون آنها می توان به تجارت در بستر نمایشگاه و اعزام و پذیرش هیأت تجاری و… اشاره نمود.
دلیری گفت: همین طور سازمان توسعه تجارت برنامه دارد یک مرکز تجاری را در شهر جاکارتا راه اندازی نماییم و رایزن تجاری اعزام نماییم.
وی به حوزه لجستیک اشاره نمود و اظهار داشت: برقراری پرواز مستقیم به اندونزی، کاهش هزینه های حمل و نقل و کشتیرانی، ساختارهای مالی برای تسهیل در تبادلات مالی بین تجار نیز از دیگر اقداماتی است که باید انجام دهیم.


منبع:

1402/03/05
13:54:36
517
5.0 از 5
تگهای خبر: خدمات , سوخت , صادرات , فولاد
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۴
mastercar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مستر كار محفوظ است

مستر كار

فروش خودرو و اخبار خودرو