مهر بررسی كرد؛
شرایط شرکت های فولادی و سیمانی بورسی چگونه است؟
مستر کار: بررسی ها نشان میدهد وضعیت شرکت های سیمانی و فولادی بورس ایده آل نبوده و اگر از بورس کالا بیرون بروند به زیان آنها افزوده خواهد شد.
به گزارش مستر کار به نقل از مهر، در چند ماه گذشته بحث خروج شرکت های فولادی و سیمانی از بورس کالا در محافل رسمی و دولتی بارها تکرار شده است، با اینحال سوال اینجا است که اگر این شرکتها از بورس کالا بیرون بروند وضعیت بهتری خواهند داشت؟
نمونه یک شرکت فولادی
یکی از شرکت های بزرگ و معروف فولادی در آخرین صورت مالی خود تنها ۱۳ درصد سود ناخالص دارد که باتوجه به تورم بالای ۳۰ درصدی در سال قبل عملاً زیان ده شمرده می شود، اما این شرکت در جمع بندی عملکرد خود زیان خالص ۱۰۶ میلیارد تومانی را کسب کرده است.
حال اگر فولاد از بورس کالا بیرون رود این شرکت با افزایش زیان دهی مواجه خواهد شد، در گذشته که معیار قیمت گذاری فولاد قیمت دستوری بود، خیلی از شرکت های فولادی درحال زیان بودند.
یکی دیگر از شرکت های فولادی که در جنوب ایران مستقر است، در ظاهر درآمدهای بالایی کسب کرده است، این شرکت در ۳ ماهه اول سال جاری به میزان ۸، ۶۳۰ میلیارد تومان درآمد کسب کرده است در صورتیکه هزینه های این درآمد بسیار بالا بوده و به عدد ۵، ۹۲۴ میلیارد تومان رسیده است. سود خالص این شرکت تنها ۱، ۷۹۳ میلیارد تومان بوده است. به عبارتی حاشیه سود خالص این شرکت تنها ۲۱ درصد است.
نمونه چند شرکت سیمانی
این وضعیت برای شرکت های سیمانی نیز دیده می شود بطوریکه یکی از شرکت های کوچک سیمانی سال قبل ۱ میلیارد تومان سود ناخالص کسب کرده بود که امسال با زیان ۳ میلیارد تومانی روبه رو شده است و زیان ناخالص این شرکت به عدد ۱۰۶ میلیارد تومان رسیده است.
شرکت دیگر سیمانی که وضعیت بهتری نسبت به این شرکت کوچک دارد توانسته ۲۴۰ میلیارد تومان درآمد عملیاتی کسب کند، حال آنکه ۱۸۴ میلیارد تومان هزینه عملیاتی آنست، سود ناخالص این شرکت ۵۵ میلیارد تومان بوده که سود ناخالص ۳۰ درصدی را نشان می دهد، در صورتیکه سود خالص این شرکت تنها ۲۹ میلیارد تومان است. به عبارت دیگر حاشیه سود خالص این شرکت تنها ۱۶ درصد است که باتوجه به تورم ۳۰ درصدی سال قبل این شرکت دستاوردی نداشته است.
باید تاکید داشت هر آن چه اتفاق افتاده است در وضعیت عرضه ین کالاها در بورس است و اگر این شرکتها از بورس بیرون بروند رسماً با نرخها دستوری به ورشکستگی خواهند رسید. همین طور ناگفته نماند که اکنون غیر از بخش مسکن بخش خودروسازی و لوازم خانگی نیز از فولاد استفاده می نمایند بنا بر این خروج این کالا از بورس وضعیت این صنایع را نیز آشفته تر خواهدنمود.
خروج شرکتها از بورس کالا موجب تلنبار زیان دهی خواهد شد
رئیس سازمان بورس اخیراً درباره ی خروج فولاد و سیمان از بورس کالا گفته است: موضوع تعطیلی بورس کالا در چند سال قبل همیشه مطرح بوده و در چند روز گذشته نیز، بحث خروج سیمان و فولاد از بورس هم مطرح گردیده است که این مباحث فقط در کوتاه مدت به این صنایع، سهامداران و کلیت بازار سرمایه ضربه میزند.
عشقی اشاره کرد: پیش از ورود سیمان به بورس حدود ۷۰ درصد سیمان کشور توسط حدودا ۲۰ نفر دادوستد می شد، حال هر کسی بخواهد به آسانی می تواند به هر میزان از بورس کالا سیمان بخرد و انحصاری دراین زمینه وجود ندارد. سیمان نیم درصد هزینه تمام شده ساخت و ساز را در برمی گیرد و خروج سیمان از بورس به بهانه حل مشکلات مسکن آدرس غلط دادن است؛ چونکه این کار سیمان را گران تر به دست مصرف کننده واقعی می رساند. کوشش برای خروج محصولات از بورس، به سرمایه هراسی منجر می شود.»
برخی از صورت های مالی شرکت های فولادی و سیمانی را بررسی کردیم و به این نتیجه رسیدیم که این شرکتها وضعیت ایده آلی ندارند و عملاً معامله در بورس کالا موجب نشده محصولات خودرا بسیار گران فروخته و سود خوبی کنند.
این شرکتها به طور معمول از هزینه های بالای ساخت محصولات پایه رنج می برند و هر گونه اعمال قیمت دستوری برای آنان مانند سم کشنده بوده و موجب نابودی آنان خواهد شد. در گذشته به طور معمول شرکت های سیمانی با قیمت های دستوری مواجه بوده و زیان ده بودند اما در دوره ی جدید عده ای به نام پشتیبانی از ساخت مسکن می خواهند با قیمت دستوری شرکتها را به زیان دهی کشانده و تولید را کمرنگ کنند.
شرکت های سیمانی و فولادی با حاشیه سود بالا مواجه نمی باشند و در بعضی از موارد سود کسب شده آنان از سود بانکی رسمی کشور کمتر است، یعنی با ساز و کار فعلی این شرکتها کمتر از تورم بازده داشته اند و این که سرمایه ها و سودهای این شرکتها را افسانه ای معرفی نماییم اشتباه فاحش است.
منبع: مستر كار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب