مدیرعامل اتحادیه مركزی دام سبك در غرفه مستر كار:
گوشت گرم داخلی به اقلام کالابرگ الکترونیکی اضافه شود
مستر کار: به گزارش مستر کار، مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور اظهار داشت: باید گوشت گرم تولید داخل در کالابرگ ارائه شود تا هم میل و رغبت تولیدکنندگان بیشتر شود و هم گوشت با قیمت مناسب تری به دست مصرف کنندگان برسد.
به گزارش مستر کار به نقل از ایسنا، افشین صدردادرس با حضور در غرفه ایسنا، در بیست وچهارمین نمایشگاه رسانه های ایران با اشاره به اینکه در ۱۰ ماهه سال ۱۴۰۲ بر مبنای آمار گمرک مجموع گوشت وارداتی به کشور ۹۰ هزار تن بوده است، اظهار نمود: همینطور حدود ۲۵ هزار تن دام زنده وارد شده که از این ۲۵ هزار تن بر مبنای ضریب تبدیل، ۱۲ هزار تن گوشت خالص به دست می آید و مجموعا ۱۰۲ هزار تن گوشت وارداتی در ۱۰ ماهه داشتیم.
وی ادامه داد: ۴۰۰ هزار تن گوشت تولید داخل داریم که اگر این میزان گوشت را بر مبنای جمعیت کشور یعنی ۸۵ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر حساب نماییم سرانه ی مصرف ۵.۹ کیلو می شود. در حالیکه سال قبل سرانه ی مصرف ۷.۵ کیلو بود.
مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور خاطرنشان کرد: گفته می شود این آمار در ارتباط با کشتارگاه های رسمی است. اعلام کردیم که اگر ۱۰ درصد به این آمار اضافه شود برای مثال ۴۰۰ هزار تن به ۴۴۰ هزار تن می رسد و سرانه ی مصرف به عدد ۶.۴ کیلو می رسد که باز هم از سال قبل کمتر است.
وی با اشاره به اینکه آمار کشتارگاه ها نشان از کاهش ۲۲ درصدی کشتار در ۱۰ ماه سال جاری نسبت به سال قبل را نشان می دهد، اضافه کرد: سال ۱۴۰۱، ۴۸ هزار تن واردات داشتیم و سرانه ی مصرف ۷.۵ کیلو بوده، در صورتی که سال جاری ۱۰۲ هزار تن واردات داریم اما سرانه زیر شش کیلو رسیده است. اگر گفته می شود که با واردات بازار تنظیم می شود پس چرا سرانه ی مصرف با افزایش واردات کاهشی شده است.
این فعال بخش خصوصی در ادامه اظهار داشت: واردات سبب شده که برای تولید کننده افق روشنی وجود نداشته باشد در نتیجه با کاهش تولید مواجه هستیم. واردات هر چه زیادتر شود به نفع نیست و اتفاقا به ضرر است.
به قول وی مسئله مهم در بازار گوشت اینست که مصرف کننده قدرت خرید ندارد. دولت باید توان مصرف کننده را بالاببرد که این مهم با عرضه گوشت گرم در کالابرگ میسر می شود.
مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور خاطرنشان کرد: یارانه ایی که از بخش کشاورزی بیرون آمد به بخش تولید نرفت و نتیجه این شد که تولید گرفتار مشکلات اساسی شده است.
وی با اشاره به اینکه بهتر است به جای یارانه نقدی به مردم کالابرگ داده شود، اظهار داشت: گوشت قرمز گرم داخلی جزو اقلام کالابرگ الکترونیک نیست و سوال اینجاست که چرا این گوشت قرمز وارد کالابرگ نمی شود؟ با حساب سرانگشتی می توانیم محاسبه نماییم که اگر با کالابرگ مردم گوشت گرم داخلی خریداری کنند برای آنها به صرفه تر است یا گوشت گرم منجمد و وارداتی خریداری کنند؟
دادرس افزود: میانگین قیمت گوشت وارداتی کیلویی۳۷۰ هزار تومان است. اگر کالابرگ الکترونیک در مکانیسم خود به درستی اجرایی شود قیمت دام زنده از ۲۵۰ هزار تومان به ۲۳۰ هزار تومان می رسد. با این قیمت دام زنده، قیمت لاشه حدود ۴۶۰ هزار تومان می شود که تا به دست مصرف کننده برسد ۵۵۰ هزار تومان می شود. از این میزان ۳۰۰ هزار تومان را دولت بعنوان یارانه می پردازد و ۲۵۰ هزار تومان فقط مصرف کننده از جیب خود می گذارد. استفاده از کالابرگ هم برای دولت و هم مصرف کننده صرفه اقتصادی دارد.
منبع: mastercar.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب