مسترکار - دنیای خودرو

الزام برخی صنایع به فعالیت شبانه

الزام برخی صنایع به فعالیت شبانه مستر کار: دبیر خانه صنعت، معدن و تجارت با اعلان اینکه به تعدادی از صنایع بزرگ ابلاغ گردیده در طول روز تولید نکنند و کار خودرا شبانه انجام دهند، پیشنهاد کرد که تسهیلاتی در عرصه اقساط بانکی، تامین اجتماعی و مالیات برای جبران خسارت قطعی برق در نظر گرفته شود.


به گزارش مستر کار به نقل از ایسنا، طی سالهای اخیر با افزایش دما، نقاط مختلف کشور بارها با قطع گسترده برق مواجه گردید و برق واحدهای تولیدی نیز ابتدا بصورت پراکنده و پس از رایزنی های انجام شده برای جلوگیری از لطمه به تجهیزات با برنامه ریزی قطع شد. در این سال ها کمبود برق در تابستان همزمان با محبوب شدن رمزارزها اوج گرفت و به این علت در این رابطه عده ای استخراج رمزارزها را مقصر می دانند، اما عده ای عقب ماندگی وزارت نیرو در تولید برق را به سبب کمبود منابع مالی و مشکلات ناشی از تحریم عامل کمبود برق عنوان می کنند. در تابستان سال جاری هم ابتدا قرار شد یک روز در هفته برق شهرک های صنعتی طبق برنامه قطع شود، اما گزارش ها حاکی از این است که بتازگی در بعضی شهرک ها قطعی برق به سه روز در هفته هم رسیده است.
در این رابطه آرمان خالقی در گفت و گو با ایسنا با اعلان اینکه قطعی برق در بعضی شهرک های صنعتی دو روز است و در بعضی به سه روز هم رسیده، اظهار داشت: همین طور به تعدادی از صنایع بزرگ ابلاغ گردیده در طول روز تولید نکنند و کار خودرا شبانه از ساعت ۱۰ شب تا هشت بامداد انجام دهند. اما برای قسمتی از این واحدها که ۲۴ ساعته کار می کنند و خط پیوسته دارند این مساله اصلا مقدور نیست. همین طور برخی واحدهای صنایع غذایی که سردخانه دارند هم گرفتار خسارت های بیشتری می شوند.
وی با اعلان اینکه تولید برخی واحدها کاهش پیدا کرده و به تعهداتشان نمی رسند، اشاره کرد: با اینحال صاحبان صنایع باید قسط بانک، مالیات، بیمه و غیره را پرداخت کنند و تسهیلاتی برای آنها در نظر گرفته نمی گردد. بدین سبب قطغی برق هیچ تاثیری بر هزینه های تولیدکنندگان ندارد، اما درآمد آنها را کاهش داده است. بدین سبب لازم است تسهیلاتی در عرصه اقساط بانکی، هزینه های تامین اجتماعی و تخفیف های مالیاتی برای جبران خسارات قطعی برق در نظر گرفته شود. چونکه این شرایط بر بنگاه ها تحمیل شده و خارج از اراده آنها است.
خالقی در ادامه با اعلان اینکه باید سرمایه گذاری پیش رو را هم در نظر گرفت، اظهار داشت: در سال های آتی نه فقط مصرف کاهش پیدا نمی کند، بلکه واحدهای مسکونی و صنعتی بیشتری وارد مدار خواهند شد. بدین سبب باید بطور جدی راندمان انرژی و بهینه سازی مصرف پیگیری شود. تا بتوان با فرهنگسازی مشارکت مردم قسمتی از مشکلات را کاست. برای مثال زمانی همه لامپ رشته ای مصرف می کردند که دولت کمک کرد اسن وضعیت تغییر کند. بدین سبب نیاز به اطلاع رسانی و ارائه مشوق برای مشارکت مردم است.
وی ادامه داد: از جانب دیگر فرسودگی سیستم های انتقال موجب هدر رفت مقدار زیادی از برق توزیعی کشور می شود. اما سازمان انرژی های تجدیدپذیر و راندمان انرژی برق می تواند مشوق ها و کمک های فنی و اقتصادی برای اصلاح ساختار در اختیار واحدهای تولیدی قرار دهد. اما تامین نقدینگی برای خرید تجهیزات مشکل است و باید تسهیلاتی در اختیار واحدها قرار گیرد. از جانب دیگر برمبنای معاهدات بین المللی کشورها که ایران هم به آن پیوسته، باید درصدی از تولید انرژی خودرا به انرژی های تجدیدپذیر مثل خورشیدی و بادی تبدیل نماییم که دراین زمینه هم باید تجهیزات، کمک فنی و زمین در اختیار واحدها قرار دهیم.
بگفته دبیر خانه صنعت، معدن و تجارت اگر با مشارکت شرکت های کوچک و بزرگ کنسرسیوم های انرژی شکل گیرد، می توان پنل های خورشیدی را بدون نیاز به سرمایه گذاری مستقیم دولت و فقط با ارائه مجوز و زمین و تضمین خرید برق از آنها راه اندازی نمود. بدین سبب در این صورت بخش خصوصی می تواند برای تامین برق خود، سرمایه گذاری کند.




منبع:

1403/06/10
11:07:39
233
5.0 از 5
تگهای خبر: بیمه , تولید , سرمایه گذاری , صنعت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۴
mastercar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مستر كار محفوظ است

مستر كار

فروش خودرو و اخبار خودرو