مسترکار - دنیای خودرو

۶۰ درصد اتلاف انرژی در نیروگاه های کشور

۶۰ درصد اتلاف انرژی در نیروگاه های کشور به گزارش مستر کار، عضو کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به اینکه، امروز راندمان انرژی باید از سمت تولیدکنندگان و حاکمیت صورت گیرد، اظهار داشت: مجلس شورای اسلامی نیز در ریل گذاری راندمان انرژی ورود کرده است.



به گزارش مستر کار به نقل از مهر، مالک شریعتی عضو کمیسیون انرژی مجلس امروز در همایش راندمان که در سازمان مدیریت صنعتی برگزار شد، تصریح کرد: امروز ۶۰ درصد اتلاف در نیروگاه های کشور اتفاق می افتد. امروز راندمان انرژی باید از سمت تولیدکنندگان و حاکمیت صورت گیرد، مجلس شورای اسلامی نیز در ریل گذاری راندمان انرژی ورود کرده است.
وی اضافه کرد: در بخش سوخت مایع یک و نیم میلیارد لیتر قاچاق در سال صورت می گیرد، سیاست گذار باید قانون را اجرا و اصلاح نماید.
این نماینده مجلس اظهار نمود: صرفه جویی در مصرف، مؤلفه مهمی در مدیریت انرژی است و بمنظور حل معضل ناترازی نیرو چاره ای جز استفاده از انرژی های تجدیدپذیر نداریم. البته مجلس در این مورد قدم هایی برداشته و ظرفیتهای قانونی خوبی هم در این خصوص بوجود آورده است.
وی اضافه کرد: اگر مصرف انرژی در کشور به درستی مدیریت نشود در ۴-۵ سال آینده کشور در تولید و مصرف انرژی با بحران جدی روبرو خواهد شد، فرآورده های ارزان در اختیار نیروگاه ها قرار گرفته و همین مسئله سبب شده نیروگاه ها از تکنولوژی های جدید برای بهینه سازی انرژی استفاده نکنند و بیشترین اتلاف انرژی در نیروگاه های برق رخ داده است.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: از آغاز برنامه پنجم تا انتهای برنامه ششم توسعه باید شاخص شدت مصرف انرژی ۵۰ درصد کاهش می یافت، اما در عمل این اتفاق نیفتاد.
در ادامه این همایش سالار آتش پر مدیرکل دفتر سیاستگذاری و توسعه فضای کسب و کار و انرژی ساتبا تصریح کرد که رشد تولید باید به سمت نیروگاه های خورشیدی و بادی هدایت شود که از نظر اقتصادی و محیط زیستی مزایای بیشتری دارند.
وی در مورد اهمیت بهینه سازی انرژی اظهار نمود: بحث بهینه سازی انرژی و اولویت آن در عرصه های برق و گاز دیگر یک موضوع تکراری نیست. با عنایت به برنامه های جهانی و مطالعات انجام شده، بهینه سازی مصرف انرژی باید از حالت شعار خارج و به یک اولویت علمی و اقتصادی تبدیل گردد.
آتش پر اضافه کرد: پارامترهای جهانی مانند میزان سرمایه گذاری به ازای هر کیلووات ساعت انرژی که در طول عمر یک پروژه می تواند عاید کشور شود، نشان داده است که راندمان از نظر علمی و اقتصادی ثابت شده است.
وی با ذکر مثالی توضیح داد: به عنوان مثال، پروژه های اصلاح سیستم های روشنایی امکان دارد هزینه ای در حد یک سنت به ازای هر کیلووات ساعت داشته باشند، در حالیکه پروژه های اصلاح سیستم های سرمایش و کولرهای آبی هزینه های کمتری دارند. در عرصه نیروگاه ها، بحث تولید با سوخت فسیلی حتی با راندمان های بالا نیز هزینه بر بوده و امکان دارد حدود ۱۰ سنت به ازای هر کیلووات ساعت هزینه داشته باشد.
وی اضافه کرد: بنابراین، اولویت بندی بهینه سازی راندمان در سیاستگذاری ها و اجرا باید مدنظر قرار گیرد.
مدیرکل دفتر سیاستگذاری و توسعه فضای کسب و کار ساتبا افزود: همچنین، رشد تولید نیز باید به سمت نیروگاه های تجدیدپذیر مانند نیروگاه های خورشیدی و بادی هدایت شود که از نظر اقتصادی و محیط زیستی مزایای بیشتری دارند.
وی تصریح کرد: این اظهارات نشان دهنده اهمیت بهینه سازی انرژی و راندمان در سیاستگذاری های آینده کشور است.


منبع:

1403/06/29
10:40:37
229
5.0 از 5
تگهای خبر: تكنولوژی , تولید , سرمایه گذاری , سوخت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۱
mastercar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مستر كار محفوظ است

مستر كار

فروش خودرو و اخبار خودرو